Att gräva ner sig och att försöka komma upp igen....

Bloggen hamnade lite i bakgrunden för vår kära bloggare under hösten, olika projekt drogs igång och tiden var knapp, men skam den som ger sig. Vi jobbar stenhårt för hitta nån arvtagare för bloggen och Andreas Karlsson ligger väldigt väl till för att ta över denna roll, han är nu dock ute och reser i Europa men när han är åter, då jäklar, ni kan följa resan här http://venividivici.bloggo.nu/

Det blev ju en lång och tung höst för oss blåvita, man har fått många frågor om hur det kunde bli så, och det är svårt att peka på nåt speciellt , det var givetvis många bidragande orsaker till det, vi kom in i nåt stim med skador, avstägningar, plötsliga individuella misstag och mycket mer skiljer inte oss som efter våren var delad serieledare mot de lagen som jagade. Långt in i hösten tog vi tag i problemen, började spela lite enklare och hitta tillbaka till grunderna som gjorde att vi vann matcherna på våren, och så säkrade vi kontraktet. Det som också gjorde att vi klarade oss kvar är att vi rakt igenom haft en positiv inställning i den mån det går när man förlorar hela tiden.  Så jag lyfter på hatten för er alla kära lagkamrater.

Vi ska vara stolta så länge vi klarar hålla ett division tre lag på benen i Rydaholm, orten är liten, vi får inte fram 6-7 egna juniorer varje år som kan fylla på laget,  det som gör oss bra är att vi har en bra miljö att utvecklas i som spelare, vi har bra tränare, vi har bra ledare i föreningen, vi har spelare som öppnar famnen och välkommnar de som kommer som nya och de kommer lätt in i gruppen. Vi har en bra träningsgrupp också som puschar varandra för att hela tiden bli bättre, jag tror det är roligt att träna i och med Rydaholm.
När kommunen gjort sitt, dvs när konstgräset kommer, så kommer vi vara kompletta.

Jag kan inte bjuda på nåt silly season skvaller, då jag är lite emot det, för jag tycker synd om de sportchefer som kämpar stenhårt för att få ihop spelartrupper inför 2011. Spelare får ju vad jag tycker mindre och mindre klubbkänsla inte bara på vår bonnivå (se Wayne Rooney) detta gör ju det extra svårt för de personer som jobbar som sportchefer. Det jag kan bjuda på är att det kommer bli förändringar, det blir det ju varje år, både positiva och negativa. Och jag tror alltid det behövs ha in lite nytt blod och lämna ifrån lite gammalt.

Lider med Älmhult, de fick uppleva nåt vi fick uppleva 2009, de var dödsdömda i kvalet efteråt, det går inte resa sig efter nåt sånt slut på säsongen. Tråkigt också att Sölvesborg fick ta hem serien, de spelar helt ok fotboll, men vinner inte mycket sympatier på hur de reagerar och är på planen, en tränare som jag inte vet vad man ska säga om. Jag tror nog han har rätt stora problem som det är ändå så vi behöver inte gräva ner han här också. 

Snart är all livefotboll slut, jag som älskar denna sport och många med mig, lider, man kan ge lite balsam åt skjälen att se på tv:n men live är live. Nu går vi in i den mörka hockeytiden. Men snart så ser vi ljuset igen...

Men det som återstår är nog värt att se, våra blåvita kollegor håller på att göra nåt fantastiskt, IFK Värnamo kan på söndag vara klara för Superettan man har allt i egna händer. En annan som jobbar i Värnamo känner av lite fotbollshysteri i stan faktiskt.  Jag hoppas det går vägen, jo det är sant, jag hoppas det går vägen! 
Fler duktiga lag i närområdet gör att det blir bättre kvalite över hela linjen, kanske vi får se nån utlåning av IFK spelare under 2011 till RGoIF?

Men jag hoppas ännu mer på ett annat lag, Östers IF! 
De har förhoppningsvis tre matcher kvar att spela, först vinna mot Trollhättan och säkra kvalplatsen! Tar man kvalplatsen så väntar Qviding just nu på dem i ett dubbelmöte om vem som ska lira i Superettan 2011. 
Många har åsikter i Växjö om Östers IF, det jag förutom laget (hade hoppats på en högre placering) är mest besviken på är matcharrangemanget och marknadsföringen av klubben på stan, att det är match på gång osv. den är idag helt obefintlig. Men även nya vindar , förhoppnings friska håller på och drar in där också....

Ett par veckor till återstår innan Rydaholm börjar träna lite lätt igen inför 2011, att vara ifrån varandra ett tag är bra och nödvändigt, men det tar inte heller många veckor att veta hur mycket jag tycker om det lag vi har och känslan att spela i Rydaholm! Nu har vi grävt ner oss tillräckligt, dax att komma ut ur hålen! 

Nu har vi satt igång bloggen igen, nästa vecka hoppas vi kunna presentera en ny bloggare.

Er nr #11. 

Ps. 80-årsfesten får ni inte glömma, det blir en mycket bra föreställning vill jag lova. Så anmäl er nu!  





 


RSS 2.0