Midsommarvecka - Vilka lag kan hålla fokus?

Det blev vinst mot Nybro IF, en match med högt tempo och stundtals bra spel. Jag tycker vi gjorde en bra match då vi i första halvlek bara släpper till ett läge(synd då att de gör mål på det). Andra halvlek blir rikare på målchanser åt båda hållen och lyckligen förvaltar vi dessa säkrare. Ivan Vasilj x2 ger oss 3 pinnar med 1-2 som resultat.

Nu stundar nya matcher gentemo Färjestaden samt att höstsäsongen tjuvstartas då vändiningen sker mot just Färjestaden. Ett dubbelbyta där det laget som kan hålla uppe sin högstanivå kommer plocka med sig poängen. Kring midsommar och sommaruppehåll är det alltid svårt att stänga ute alla yttre intryck och bara fokusera på match men vi är väl förberedda.


Veckans match

Färjestaden kommer ifrån en 3-1 vinst gentemot växjö BK. Laget har tagit 19 poäng vilket likställer oss poängmässigt inför matchen. Dock skiljer målstatistiken. De har gjort 19 mål och släpt in 10(+9) gentemot våra 21 gjorda och insläpta 14(+7). Alltså en viktig match om viktiga poäng.

Vi mönstrar starkaste lag vi kan på planen efter en veckas anpassad träning. Alla(utom givetvis Daniel F och Kenan) ser otroligt pigga ut trots att en hel vårsäsong i benen. Vi är redo för kamp och kommer ikväll 19,00 på Kungshall gör allt inom vår makt för att prestera på topp.


Veckans Intervju - Ivan Vasilj 
Hej Ivan!

Hur står det till?
- Tack Mackan det är fint, det är snart semestertider det är ju helt underbart.

Du är en av de äldsta spelarna i truppen som även har gjort flesta år i Rydaholms GOIF, hur känns det?
- Det känns bara bra, vi är ett gäng som spelat ihop några år nu och likaså umgås privat, många frågar varför man stannat hela livet i sin moderklubb, jag känner mer att nästa steg är inte att spela i en div. 2 el 1 klubb, vill man gå från Rydaholm så är det minst på en nivå där man kan leva på sitt fotbollspelande, och det fick jag aldrig för jag var aldrig tillräckligt bra, men istället så gör Rydaholm det spännande för oss varje år på den nivån vi är, man är en klubb med ambition, trevligt folk i föreningen och runt föreningen, helt enkelt perfekt för mig, och jag tror det är därför många av våra spelare stannar så länge i klubben.

Senaste matchen mot Nybro IF hoppade du in och förvandlade 0-1 underläge till 2-1. Berätta hur målen gick till?
- Ja det var skönt för hela laget, för vi blev rånade av Moheda i matchen innan och mot Nybro äger vi spelet men har svårt på sista tredjedelen, men när jag kommer in så får Mackan en kompis till i anfallet att leka med och det gör det enklare för alla, första målet är ett perfekt inlägg av Yxi Kaxi (Jani) jag nickar på en NIF spelare i mål. Andra målet är ju du som slår en perfekt utspark där jag vinner min duell mot mittbacken och avslutar i mål. Som sagt det var skönt för hela laget för vi var värda det, jobbar man hårt för varandra så får man oftast ut nåt i längden.

Vad tycker du generellt om matchen?
- Matchen äger vi långa stunder utan att skapa för mycket, men spelet är jättefint stundtals, där motståndarna inte får låna bollen, men det hjälper inte om det inte blir mål.
Men vi vänder på det och visar en jättefin moral, jag vet att vi har det i oss, vi kan lyfta berg tillsammans om vi bara vill.

Hur ser du på kommande match mot Färjestaden?
- Det är väl inte så mycket att säga om mer än att det blir lika tufft som vanligt, de säger att denna trean är sämre än en del andra, det vill inte jag påstå, här finns jämnheten på alla lag och gör man en dålig prestation förlorar man, så enkelt är det. Men jag har en förhoppning om att vi når upp i rätt nivå och visar vilka som bestämmer på Kungshall.

Vad blir viktigt att tänka på?
- Försvarsspelet som vanligt, de har ju bara släppt in 10 mål, vilket gör det jobbigt att komma ikapp om vi hamnar i underläge, framåt kommer vi hitta på nåt till slut.

Vad gör Ivan Vasilj under sommaruppehållet mer än är ute och löper?
- Dricker och äter gott. Umgås med nära och kära.

Tack! ;)
Tack själv Mackan! Lycka till idag :)



Veckans Loock-A-Like


Vedran?                             Tom Cruise?

Likt?



Peace out!

/Markus Lindberg

Daniel tar semester!


Vår eminenta bloggare Daniel "Frippe" Friberg som med van hand snider vassa referat samt pricksäkra inlägg har för tillfället tagit semester. Vilket lämna mig, Markus Lindberg att gästblogga och försöka formulera ord likt Daniels skarpa sinne.
(Semester 2 veckor innan oss andra?!?!?)


Veckans match

I skrivande stund återstår 2 matcher kvar av vårsäsongen(plus 1 vilket tillhör höstsäsongen). 16 poäng har vår prestation ännu så länge räckt till, med 19 mål gjorda och 13 insläpta mål. Detta har givit oss en fjärdeplats i tabellen.

Imorgon väntar Nybro If vilka har 3 vinster, 3 oavgjorda samt 3 förluster. Detta må bli en tuff match då Nybor kommer ifårn en vinst på borta plan mot Växjö BK. En match vilket båda Nybros målvakter fick lämna planen efter skada och utvisning. Vi själva laddar upp med extra träning och finsliper på vår form för att själva göra en bra prestation. Imorgon skall vår prestation ligga i fokus och spelare vi på våra högsta nivåer får Nybro spela otroligt bra för att slå oss.


Veckans Intervju

Kenan Celil


Hej Kenan!
hur står det till?
- Hej, det är väl bra.

Du skadade dig i senaste matchen, vad var det som hände?
- Jag fick en smäll på vaden i början av matchen, redan då kände jag en smärta i knät. Sedan efter målet så gjorde jag en riktningsförändrning och då orkade inte knät hålla emot

Du har varit hos läkarna, har du fått ett utlåtandet?
- Jag var på återbesök igår hos läkaren, där sa han att det med stor sannolikhet är en meniskskada. Jag fick en tid för titthålsoperation som kommer att ske den 30 juni.

Imorgon väntar Nybro IF, vad vet du om motståndet?
- Nybro är ett bra lag som vi förlorade mot i genrepet. Efter en tuff start så verkar de ha hittat formen och vinnarmentaliteten.

Hur tror du det går?
- Det kommer bli en tuff match på konsgräset, där de säkert vill rulla bollen snabbt efter marken likt Oskarshamn. Jag hoppas såklart att mina lagkamrater är revanchsugna från förra matchen och att de tar med sig alla tre poängen till rydaholm, 1-2 säger jag.


Veckan röda kort!

Veki har under veckan använt mig som thaiboxredskap igenom att leverera en perfekt spark mot mitt ansikte. Uppståndelsen till denna spark är en luftduell vilket jag boxar bort. Veki vill givetvis göra mål och använder alla sina medel. Sparken som tog runt om ögat lämnade ett 1 centumeters jack vilket vår sjukvårdare omsorgsfullt plåstrade om. Givetvis var det ej meningen men ganska roligt!    
Dock... attack på boll och jag räddade ;)

Detta ger Veki veckans röda kort och saluteras med följande melodi:
http://youtu.be/aBccr-aLu4I


Veckans Loock-A-Like

Likt?

Matt Damon?                            Pierre Rosberg?


Vad vill ni kommande vecka ha med i bloggen?

Peace out!

/Markus Lindberg #1

Tre poäng är alltid tre poäng!

Det blev en konstig match mot Ryssby i måndags kväll men 3 nya poäng säkrades och det var det absolut viktigaste! Vi började matchen riktigt bra och tryckte ner ryssby i planen mer och mer för varje anfall vi hade. Vi attackerade både på kanterna och i mitten och vi försökte hela tiden hålla fart i bollen vilket gjorde att motståndarna inte fick en lugn stund den första halvtimmen. Vi fick också utdelning när dryga kvarten spelats och det var Joel som fick fritt fram i mitten efter sammarbete med Nermin. Joel avancerade mot en backande backlinje och placerade in bollen i det bortre hörnet utan chans för målvakten! Efter detta radar vi upp chans på chans där den giftigaste är Ivans volleyskott i ribban. Samme Ivan får efter 30 minuter utgår efter att ha trampat snett i en landning och in kommer istället "Vedde". Sista delen av den första halvleken är inte lika bländande som den första men det är ändå kontrollerat. Det enda som oroar är en djupledslöpning av en ryssbyanfallare som resulterar i att han rivs ner i straffområdet av Jani. Straff eller inte är svårt att säga men hade jag varit Ryssbysupporter och stått vid sidan så hade jag nog ansett den som solklar!

Det känns bra inför den andra halvleken och vi får också utdelning precis i början då "Arre" gör ett fantastiskt mål efter en hörna! Bollen hamnar hos "Arre" som har ryggen vänd mot mål och hans enda alternativ är en klassisk cykelspark vilket han också väljer att testa. Bollen sitter otagbart i målvaktens högra hörn och i det ögonblicket var förmodligen också årets mål på Lunavallen gjort!

Efter det här målet händer dock någonting. Ryssby som så här långt framstått som ett högst mediokert lag börjar skapa chanser ständigt och det känns väldigt stirrigt och nervöst plötsligt. Ryssby skapar framför allt sina chanser på långa bollar mot sin snabba anfallare eller på långa inkast högt upp i banan. Det är riktigt nära flera gånger och deras utdelning kommer också med 20 minuter kvar efter en tilltrasslad situation efter just ett inkast! Förståeligt nog blir det inte mindre nervöst hos oss efter detta samtidigt som Ryssby får ytterligare energi att trycka på för ett kvitteringsmål! Tack och lov så lyckas vi med tur, skicklighet och Markus i målet hålla undan för att ta med oss tre viktiga poäng hem och nu kan vi ladda om för en ännu tuffare match mot toppkonkurenten Moheda på lördag klockan 13 på Kungshall!

Vi är åtminstone tre stycken som går på semester från och med nu, det är jag själv, bloggen samt Olsson som jag sprang på ute i Ryssby i måndags. Det var tydligt att han legat och pressat på bra i ett solarie senaste tiden men det var något han förnekade när jag frågade honom om det uppenbara. Oturligt nog för Olsson så avslöjas han snabbt av ett par närvarande Rydaholmsbor som mycket väl vet att han solat solarie under de senaste veckorna. Olsson kryper då till korset och erkänner att han varit "tvungen" då Grekland hägrar runt hörnet inom det närmaste! Trevlig resa Olsson!

Om inget oförutsett händer så är väl bloggen tillbaka någon gång i augusti så jag får önska alla blåvita en skön sommar och många trepoängare de sista omgångarna nu!

#12

När går Målvakts-Markus in i väggen?

Var uppe på träningen på Kungshall idag och hoppades på sol och värme men som så ofta så blev det mulet lagom till träningen så något solande blev det icke! Däremot värmde spelet på träningen då det var riktigt bra fart på de flesta övningarna och framför allt på det avslutande smålagsspelet! Det känns faktiskt som att vi är på gång nu och att det på allvar börjar bli riktigt bra konkurens om platserna i laget. Per automatik höjs då också kvalitén på träningarna och förhoppningsvis kan vi hålla i detta och undvika skador de avslutande matcherna under vårsäsongen! Det är ytterligare en träning på söndag innan matchen mot Ryssby på måndag men det kommer förmodligen bli väldigt lugnt. Joel är som bekant igång efter sin knäskada och nu är också Kenan på G efter den lättare skadan i sitt lår och han såg riktigt spelsugen ut idag!

Vad gäller Ryssby så har de inte inlett serien på något bra sätt och har bara skrapat ihop 2 poäng på sina matcher hitills. De ska dock ha pressat Växjö BK ordentligt i den senaste matchen trots en man mindre men mitt i Ryssbys press för att ta sina 3 första poäng så kontrade BK in avgörandet i slutminuten! Den som blev utvisad är den förra Rydaholmsspelaren Dennis Martinsson som säkerligen kommer att saknas mycket i den här matchen. Inte bara Ryssby kommer sakna honom utan jag är ganska säker på att hans medverkan hade kryddat matchen lite extra också! Även om de startat serien på ett tveksamt sätt så måste jag ändå höja ett varningens finger för dem på måndag och speciellt när matchen spelas på deras hemmaplan!

Eftersom det var röd dag idag så tränade vi redan klockan 11 idag och som vanligt åkte vi runt och plockade upp folk med bilen ungefär en timme innan träningen! Idag skulle för ovanlighetens skull Markus Lindberg åka med oss och vi hämtade honom i stan strax efter 10. När han sätter sig i bilen berättar han att han är lite stressad då han varit ute på en löprunda på morgonen och samtidigt hjälpt en kompis att flytta. Notera tiden gott folk! Sedan talar han också om att han har bråttom hem efter träningen då han på eftermiddagen har match med laget han coachar, Växjö FF, på eftermiddagen! Hur orkar karln? Det som är mest beundransvärt är att det inte är första gången hans schema ser ut på det här viset utan det är titt som tätt när man frågar honom. Även om jag är imponerad Markus så tycker jag att du ligger i gränslandet till galenskap och utbrändhet men det kanske är mitt studentliv som gör att jag tycker schemat låter mer pressat än vad det är! Men om du nu måste hålla på som du gör så håll det för dig själv, jag känner mig som en dålig människa i jämförelse, bara så du vet!

Även om jag inte kan spela fotboll på plan så kan jag göra det på playstation och ikväll sopade jag banan med Spahic, "Arre" och Edgars ganska rejält och jag hoppas att deras stukade självförtroenden efter detta repar sig till måndag!

Blir nog inte så mycket bloggande från min sida efter tisdagens match då jag åker hem till Mjölby för att jobba över sommaren! Dels kan jag inte närvara på träningarna och matcherna och dessutom så brukar det inte hända allt för mycket i Mjölby att rapportera om. Dessutom tror jag inte någon av er bryr er om det även om någonting mot förmodan skulle ske!

Jag hoppas att ni tar er ut till Ryssby och ser derbyt på måndag som börjar 19:00!

#12


RSS 2.0