Riktigt go seger!!

Som bekant så var det ikväll match mot Ljungby IF (Div.2) på konstgräset i Växjö och det blev en riktigt skön 1-0 seger att ta med sig hem i bagaget! Det är trots det inte resultatet vi plockar med oss från den här matchen först och främst utan det är den starka prestationen vi gör under samtliga 90 minuter! Matchen börjar i ett ganska högt tempo och det är vi som står för det ordnade spelet. Vi har riktigt fina kombinationer gång på gång där vi sågar oss igenom Ljungbys mittfält och försvar och skapade bland annat ett stolpskott från Kenan efter inspel från Joel! Mest glädjande är att vi hela tiden försöker hålla bollen på backen och att vi fortsätter försöka även om det blir lite felpass emellanåt!

I den andra halvleken jämnar spelet ut sig lite och Ljungby får lite mer fart i sitt spel. De kommer ändå inte mycket längre än till vår backlinje där deras anfallare stoppas effektivt! Även om Ljungby har lite mer boll i den andra halvleken än i den första så håller vi ihop laget och bjuder inte på någonting. Det enda som Ljungby skapar är en nick som går tätt över och ett skott från straffpunkten som Ivan Spahic räddar med huvudet på mållinjen! Vi skapar också ett par lägen i den andra halvleken, bland annat ett inlägg som både Ivan Vasilj och Joel är nära att få träff på. Bäst läge till mål får dock arre som får ett kanonläge när Ivan håller ifrån sin försvarare i straffområdet och spelar bakåt till Arre som bara har att lägga in bollen bredvid målvakten men får inte riktigt träff och skjuter rakt på! Utdelningen skulle komma efter att inhoppare 2 Edwin kommit runt på kanten och slår ett inlägg till inhoppare nummer 1 Markus G. som kommer först till bollen och skarvar in bollen i mål! Riktigt bra gjort av både Edwin och Markus!

Som ni har föstått är det mycket positivt att säga efter den här matchen och samtliga i laget gör stabila insatser! Tycker ändå att vår högerback för dagen och nyförvärv Björn gör en strålande match och visar prov på bra passningsspel och försvarsspel! Det känns också som att vi vinner mittfältsspelet under stora delar av matchen och det är enkelt att spela bakom Vedde och Arre när dom är på ett sånt spelhumör som ikväll! Även glädjande att mattrisen Chrille är på benen igen efter lite förkylning, du behövs!

Startelvan: Målvakt: Markus. Backlinje från höger: Björn, Spahic, Pierre,Jani. Mittfält från höger: Joel, Friberg (def), Vedde, Arre, Kenan. Anfallare: Ivan Vasilj

Godnatt alla blåvita!! #12




Stenhårt i Värnamo

Sådär ja nu var den första träningsmatchen avklarad och den blev precis som en första match alltid blir. Ganska tempofattigt, svårspelat och oftast mer vilja än tanke! Planen bidrog också den till att matchen utvecklades på det här sättet. Inför matcherna under säsongen brukar det finnas två olika val att göra när man ska besluta sig för vilka skor som passar bäst för planens underlag, vanliga dobbar eller skruvdobb. Ska du spela på kanten närmast skogen i Värnamo i mitten på februari så får man även tänka på ett tredje alternativ, nämligen skridskor eller liknande! Tyvärr hade varken Nermin eller jag lyckats få med oss några så vi fick hålla oss på benen så gott vi kunde. Det var samma för alla, jag vet det, men kvalitén på matchen blev helt klart lidande på grund av den stenhårda planen!

Hur som helst så tycker jag att det var vi som förde spelet långa stunder och hade många fina kombinationer längs marken men vi tog lite mycket felbeslut i de avgörande momenten för att vi skulle skapa några direkta farligheter! Inte heller Markaryd skapade någonting i den första halvlek som är värt att nämna utan vi stängde ytorna ganska bra. I den andra halvleken fick vi upp lite mer tempo i vårt spel och lyckades skapa en del giftiga lägen, Joel som var riktigt pigg i den andra halvleken hade bland annat två frilägen som målvakten lyckades avstyra! Markaryd tog dock ledningen genom en kontring som de förvaltade på bästa sätt utan en chans för Markus i målet. Men precis som i Årydscupen så fortsatte vi att trumma på och fick till slut utdelningen för det. Det blev tredje gången gillt för Joel som rullade bollen förbi Markaryds målvakt efter en suverän passning från "Vedde" i momentet innan! Även om resultaten inte spelar så stor roll i sådana här matcher så är det ändå viktigt att vi känner att vi har moralen i laget att orka vända matcher trots att spelet inte stämmer till hundra procent varje gång!

Efter matchen i Värnamo blev det ett stopp på Mcdonalds (sorry Henke men vi var hungriga). Ljunggren som inte hade räknat med det här stoppet hade redan gjort av med hela veckopengen så han fick helt enkelt be Ivan Vasilj om en utlåning. Inga problem sa Ivan som nyligen fått påökt på jobbet men i hans ton kunde man även ana att han menade "men det är f-n bäst att du betalar din junis". Ljunggren valde  ändå att låna pengarna och skulle betala tillbaka på dagens träning. Temperaturen i omklädningsrummet steg därför idag mer och mer och när Ljunggren äntligen gjorde entré så gick det nästan att ta på stämningen. Som väl var så plockade Ljunggren fram hundringen ur byxfickan och jag och flera andra i laget kunde dra en lättnadens suck. Vågar inte tänka på vad som kunde ha hänt om Ivan inte fått sina pengar när de var utlovade!

Träning tisdag och onsdag nu och sedan match på en betydligt bättre plan i Växjö mot Ljungby klockan 19 på fredag!

#12

Sprucken läpp och träningsmatch nr.1!

Nu när vi lämnat segern i Årydscupen bakom oss så blickar vi istället framåt mot lördag och den första träningsmatchen som går av stapeln 15:00 på Ljuseveka! Våra motståndare är Markaryds IF och jag tror att även dom spelar i division 3 denna säsongen! Vi har tränat på bra hela veckan men det är en del spelare borta trots allt. Pierre har skadat knät och kommer inte medverka i matchen imorgon, som tur är så var skadan inte särskilt allvarlig men ingen idé att riskera någonting i den här matchen! Som tidigare nämnts har även Markus G. problem med ett knä men har börjat jogga lite lätt på det men inte heller han kommer till spel imorgon!

Den första träningsmatchen för säsongen blir alltid lite speciell och det känns som att den kan utveckla sig lite hur som helst såhär på förhand. Det viktigaste för vår del är att vi gör en bra prestation och att vi ligger rätt i våra positioner och spelar den fotboll vi har bestämt oss för att göra! I den första matchen sitter aldrig spelet, passningarna och den fysiska formen perfekt men vi kan alltid begära av oss själva och varandra att vi ger 100% i varje moment och då kommer tekniken och fysiken automatiskt efterhand! Det är oklart vilket lag som ställs på banan från start imorgon men det kommer hur som helst bli en 4-5-1 uppställning! Kan väl med säkerhet säga att Markus står i mål då hans konkurent för tillfället , Nesco, gjorde både en och två tavlor på träningen idag!

Det enda anmärkningsvärda i veckan annars är väl att "Arre" spräckte läppen i onsdags på träningen. I en mot en övingen så blev han tunnlad och sprang rakt in i bloggarens stenhårda bröstmuskel (kan varit en armbåge inblandad men troligen inte). Hur som helst så lärde han sig säkert att han inte bör springa på berg när det finns småsten! Ta sikte på Kenan eller nån nästa gång "Arre" haha! Skämt åsido så klarade sig som tur var samtliga tänder på honom och matchen imorgon ska nog inte heller vara hotad! Det är möjligen "Arres" tjej som fick lida av den spruckna läppen. Eller gjorde jag henne en tjänst? bara hon och "Arre" vet!

Kan med glädje också presentera ytterligare ett nyförvärv till säsongen! Hans namn är Björn Holmgren och han är född 1992 och har som jag förstått det spelat hela sitt liv i Öster! Han är en bollsäker ytterback med bra spelsinne och bra högerfot! Han har redan hunnit göra några framträdanden i Rydaholm i gruppspelet i Årydscupen och imorgon får han göra debut på riktigt! Välkommen Björn!

God natt och hoppas att vi får se några av er i Värnamo imorgon!

#12


Tack Frida!!

Det var en hel del glädje igår efter att vi tagit hem segern i Åryd Cup och det mesta kändes väldigt positivt! Dock möttes vi av ett väldigt tråkigt besked efter matchen av vår nuvarande sportchef Frida. Hon har bestämt sig för att sluta på tisdag som sportchef efter fyra år i klubben och det kommer samtidigt att utses en ny sportchef på styrelsemötet. Alla som har någon anknytning till Rydaholm vet vilken betydelse Frida har haft för Rydaholms GOIF ! Dels har hon skapat suveräna förutsättningar för oss på planen genom att jobba stenhårt för att behålla spelarna i truppen och samtidigt knyta till sig nyförvärv som höjt oss till varje säsong! Sedan vet jag att hon jobbat lika hårt och framgångsrikt "utanför planen" genom att ordna med sponsorer och arbeta med frågor gällande konstgräsplaner m.m. som varit och är viktigt för att hela organisationen ska fungera och bli bättre! Sen har Frida gjort 100 saker till med samma glädje och entusiasm! Det är tråkigt att du slutar Frida men jag och alla andra i och runt laget vill tacka så mycket för dom åren du varit i klubben och för det fantastiska arbete som du har gjort! Rydaholms organisation är så stark nu så jag är säker på att allting kommer att fortsätta lika bra med vår framtida sportchef som ännu inte är utsedd! Mer från Frida kan du läsa på www.rydaholmsgoif.com

Ett par uppdateringar till truppen också: Rudolf Mamoka som spelade med oss i höstas har börjat på nytt jobb i vår huvudstad och kommer inte spela med oss denna säsong! Vi önskar Rudolf lycka till i storstaden!

Andreas Karlsson har varit ute och rest kors och tvärs sedan säsongen slutade och hans senaste destination är Norge och Oslo där han valt att stanna ett tag. Dock undrar jag om "snål Karlsson" passar så bra som arbetslös i det dyraste landet man kan tänka sig så förhoppningsvis hittar han hem snart! Han är såklart varmt välkommen tillbaka till Rydaholm!

Jonas Lindgren, vår målvakt förra året är ute på en långresa i Asien och det är oklart hur det blir med honom när han återkommer till Sverige.

Erion Nishku har bytt till division 5 klubben Dannäs som har ordnat jobb till Erion och vi önskar även honom lycka till med jobbet och fotbollen!

#12


Mästarnas Mästare!!

Ja visst är vi mästarnas mästare, åtminstone i Jomalive Åryd cup då vi idag lyckades försvara vår seger från förra året! Skillnaden i år var att vi gjorde det betydligt snyggare och bättre och vi kan vara riktigt stolta över det vi presterade under söndagseftermiddagen!

Förra året var upplägget i cupen endast en final över 90 minuter där vi ställdes mot Hovshaga och för er som var där och tittade så kommer ni säkert ihåg att det inte handlade om någon propagandafotboll från vår sida utan vi vann på en straff i slutminuterna! I år var reglerna ändrade och finaldagen började med semifinaler á 2 gånger 20 minuter och följdes senare av en final 2 gånger 25 minuter!

Vi ställdes mot Östers IF i semifinal 2 och då hade Växjö BK redan slagit ut Vetlanda i sin semifinal med 1-0. Öster hade i princip bytt ut samtliga spelare som tagit dem till semifinalspelet och mönstrade ett riktigt starkt lag med många spelare som har meriter från division ett och superettan spel och dessutom 3 provspelare från Afrika som alla kämpar för ett a-lagskontrakt. Till en början märktes det att vi hade lite stor respekt för Öster och backade hem ganska långt och lät dom rulla boll. Det kändes dock som vi hade bra koll i det defensiva spelet och tillät inte Öster komma till några större farligheter! Det offensiva spelet lämnade en hel del övrigt att önska men vi ska samtidigt komma ihåg att det var ett riktigt bra lag vi mötte. Första halvlek förblev mållös men nästan omgående i andra så tog öster ledningen efter ett inspel snett inåt bakåt och ett bra avslut i Markus högra hörn! Efter målet kändes det som våra offensiva spärrar som vi haft så här långt i matchen släppte och vi började sätta lite ttryck på deras backlinje och skapade några farligheter! Utdelningen dröjde ända till slutminuten då Kenan kapades och domaren flöjtade för en indirekt frispark. Den förvaltades på bästa sätt av "Arre" som snyggt skruvade in bollen över muren! Förlängning följde där vi var det klart bästa laget men inte lyckades få in bollen.  Vid straffläggningen visade vi dock kyla och Markus kunde rädda Östers tredje straff och därmed var det finalklart för Rydaholm!

Finalen mot BK blev precis som den alltid blir när vi möter dom, hetsigt och hårt spel från båda håll och det dröjde inte mer än 12-13 minuter innan det röda kortet åkte upp. Tyvärr var det "Vedde" som åkte på det efter att ha kastat eller kommit emot(?) den största spelaren i BK som ramlade ihop och såg ut att ha fått en fruktansvärd smäll mot huvudet! Onödigt gjort självklart men helt klart en förstärkning av Växjöspelaren! Trots en man mindre var vi det bästa laget och rullade på riktigt bra långa stunder, men trots detta så kommer BK runt på kanten och skjuter bollen på Jani som olyckligt styr in bollen i eget mål!

Det kändes riktigt tungt i paus men vi gjorde några förändringar rent taktiskt som höjde oss och vi kom ut ännu starkare i andra! Vi fick bästa tänkbara start på den andra halvleken då bloggaren själv fick äran att sätta bollen i nät! Efter en suverän passning från Ivan Vasilj så kom jag igenom deras backlinje och kunde placera in bollen i bortre hörnet!  Vi fortsätter spela bra fotboll och återigen får vi utdelning efter fina kombinationer. Ett inkast på kanten till "Arre" som jag får tillbaka i kanten på straffområdet och som jag på vinst och förlust skjuter in mot mål där Ivan Vasilj befinner sig och påpassligt stöter in bollen! Det återstår ungefär 15 minuter av matchen i det här skedet och resten av matchen kontrollerar vi bra med undantag för några fasta situationer som blir farliga för BK! Vi är klart värdiga vinnare och den riktiga finalen kändes som den var i vår semifinal som kunde gått precis hur som helst!

Förutom de 10 000 som vi vann så tar vi med oss väldigt mycket från den här helgen! Vi visar på en grym lagmoral i båda matcherna då vi klarar av att vända ett underläge och vi hjälper varandra på ett sätt som jag aldrig sett tidigare när vi hamnar i svåra situationer i matcherna! Dessutom gör alla spelare idag riktigt bra insatser men Nermin bör andå framhållas lite extra som gör det strålande i båda matcherna och visar ingen respekt för motståndet! Är också imponerad över hur många Rydaholmare som var på plats under finaldagen och stöttade oss och som ger oss extra energi när vi behöver det som mest!

#12

På gång!

Det känns verkligen som att vi efter fotbollspasset ikväll är på gång mot den nya säsongen! De flesta spelarna som varit sjuka eller skadade återfanns på träningen idag och det var den klart bästa träningen som genomfördes på Värendsvallens C-plan för den här försäsongen! Det var full fart på alla fötter från första stund och idag syntes det hur bra vi är när alla är på tå! Intensiteten och farten höll i sig hela passet och kan vi bibehålla den här kvalitén på majoriteten av träningarna under året så kommer det här bli en riktigt rolig säsong för alla Rydaholmare! Det var många som imponerade på träningen idag men våra motståndare får ställa upp med ruggiga anfallare om de ska forcera sig igenom någon av våra mittbackar Pierre eller Ivan som spelar ett grymt bra försvarsspel! Noteras ska också att våra ungtuppar Edwin och Nermin tagit rejäla kliv framåt i sin utveckling och är definitivt med och krigar om spelminuter vilket är riktigt kul att se!

I övrigt så hade jag besök av vår gamla lagkamrat och högerback Mattias "Bengan" Bengtsson i helgen.  Han bor numera i Halmstad där han jobbar och spelar fotboll i Laholms FK (som förresten ställs mot bland annat Älmhult i årets serie). Han var helt enkelt sugen på att leva lite studentliv för en dag, kväll och natt och det gjorde vi fullt ut och det blev en given succé för oss inblandade! Om Bengan gjorde comeback här på Campus så gjorde Ivan Vasilj debut och jag tror han trivdes ganska bra bland de yngre förmågorna här uppe!

Till sist så är det semifinal och förhoppningsvis final i Åryds cupen nu på söndag där vi ställs mot Öster i första matchen! Tror den börjar runt 12:30 och spelas 2*25 minuter så bara att komma och stötta oss om ni har möjlighet till det!

#12


Fullständigt mörker i Rydaholm

Ännu en träningsvecka avklarad och träningen har varit ganska lugn trots allt! Tyvärr har vi väldigt många sjuka och skadade just nu vilket gör att det är svårt att hålla fart och kvalité i träningarna men förhoppningsvis ser det bättre ut nästa vecka då träningen enligt Nesco kommer bli tyngre igen. Det är inga allvarliga skador eller sjukdomar på de som är borta men vårat nyförvärv Markus G har tyvärr åkt på en skada i knät och kommer vara borta drygt en månad, väldigt tråkigt framför allt för Markus!

Igår stod det löpning på schemat ute i Rydaholm för samtliga spelare och vi började med att värma upp ett par varv runt hallen och sedan sa Nesco att vi skulle ut på en cirka 3 kilometer lång löprunda. Ivan och Pierre tog täten och vi övriga hängde på så gott vi kunde. Efter ungefär 1 kilometer såg vi inte vägen som vi sprang på, efter 1,5 kilometer såg vi inte varandra och efter 2 kilometer såg vi f-n ingenting. Nesco hade helt enkelt skickat ut oss på en, med Rydaholms mått mätt, stor väg utan lysen och hade det kommit en långtradare hade vi förmodligen varit tvungna att dra oss ur Division 3 sydöstra omgående på grund av spelarbrist!

I övrigt händer det inte så mycket just nu utan det mesta är som vanligt förutom att Chrille visade upp sin nya bil igår på träningen! 125 papp hade han slängt ut på den farkosten som hade fler avgasrör än vad Ivan Vasilj hade nätkänning förra året! Chrille firade sitt nya åk med att åka och hämta en beställd kebab på nått hak i Rydaholm och drog sedan på jobb!

Fick frågan om jag presenterat alla nyförvärv, och det har jag,åtminstone de som jag säkert vet är klara! De som kan bli aktuella senare kommer först på hemsidan och sedan här så håll koll där först och främst! Detsamma gäller de eventuella spelarförluster som kan komma!

Trevlig helg bloggläsare!
#12


RSS 2.0