Stekare på Kungshall!

Ikväll var jag på Kungshall för första gången den här veckan och fick se en ganska tuff träning med en hel del spel på slutet! Läget i laget ser bra ut och det är inga direkta skador som verkar störa laget. Däremot så har våra två Letter på grund av vissa regler som finns inte kunnat närvara på träningarna i veckan utan har tillbringat sin tid i sitt hemland. Båda två är dock tillbaka någon gång imorgon kväll och finns i den 17-manna trupp som tränare Larsson plockat ut inför den tredje omgången! Truppen ser ut på precis samma sätt som den gjort de föregående matcherna men någon startelva blir inte bestämd förrän timmarna innan match! Det känns väldigt positivt på många sätt inför kommande match då vi kunnat behålla en kontinuitet i laget så här i början av serien och att vi samtidigt har bra möjligheter till att förändra matchbilden oavsett vilka som startar eller sitter på bänken på lördag!

Stekigast på Kungshall för kvällen var i särklass vår materialare Chrille som hade ett par riktigt feta, nyinköpta solbrillor som han gick omkring och gömde sig bakom hela träningen! Hade han bara bytt ut sin Rydaholmsoverall mot en Armanikostym eller liknande så hade han platsat i vilket kvarter som helst kring Stureplan! Han berättade också stolt att han varit nykter en hel dag under den föregående påskhelgen. Tyvärr trodde han att det var ett jävligt dumt beslut då han strax efter den nykterheten blev sjuk i två dagar och han var övertygad om att det var på grund av det. Chrilles 21 åriga syrra uppenbarade sig också under träningens slutminuter och det såg ut som om halva laget kommer få vakna upp med nacksspärr imorgon bitti vilket fick Chrille att bli högröd i ansiktet!

Fick träffa en annan legend uppe på Kungshall ikväll också och det var "Macke" Martinsson som hade spelat lite old boys fotboll någon timme på b-plan. Han gjorde en grundlig undersökning av mitt knä och talade om att det knappast kunde vara korsbandet då det var helt olikt mot hur hans knä såg ut när samma sak hänt honom. Det känns riktigt bra att kunna skippa magnetröntgen på måndag och dessutom så besparade han en fattig student patientavgiften på 300 spänn, tackar ödmjukast för det!

                                                                       
                                                            

                                                        
För er som inte var på Kungshall ikväll så var det ungefär den här stilen Chrille körde på! (Förutom cigarren då)

#12

Ny bollstoppare hos de blåvita!

Äntligen är det klart att vi har fått ytterligare en målvakt vid sidan om Markus som varit ensam på den posten fram till nu! Dels är det självklart en trygghet att ha med en riktig målvakt på bänken under matcherna om någonting skulle hända men framför allt så är det viktigt att ha två målvakter på träningarna för att hålla uppe farten och få till fler matchlika situationer än vad som är möjligt med en ensam målvakt! Om den nya målvakten Alen Kovacevic vet jag inte så mycket mer än att han är född 1988 och tidigare har spelat division 4 fotboll med Skillingaryd. Han bor på Campus och läser Coach & sport management programmet på universitetet tillsammans med Kenan! Hur som helst är han hjärtligt välkommen till klubben och jag är säker på att han kommer ta rejäla kliv framåt i utvecklingen med hjälp av vår duktiga målvaktstränare Magnus och vår andra målvakt Markus!

Skrev i mitt förra inlägg att vi hade en fantastisk gräsmatta i torsdags under matchen mot Växjö BK och jag vet inte om den möjligtvis såg bättre ut från sidan än den i verkligheten var. Enligt BK:s spelarblogg så var de missnöjda över planen men jag vet inte om det riktigt är rätt klubb att komma med kritik med tanke på att de själva inte ens kunde genomföra sin premiär hemma på Torparängen! Sedan bör jag väl också kommentera det som stod i samma blogg att någon BK spelare som låg skadad hade blivit hånad av någon i publiken. Självklart helt oacceptabelt och det är ingenting som någon av oss i laget står bakom! Vet att publiken där ute kan vara lite hetsig ibland och jag själv och många med mig tycker att det är kul när det är så men det får finnas en gräns!

Sista träningen imorgon inför matchen mot Alstermo på Kungshall på lördag! Observera starttiden som är 13:00!!

#12

Skön början på påsken!

Det har varit för mycket sol och för mycket påsk för att blogga de senaste dagarna men nu är jag redo för ännu ett inlägg som enbart kommer att handla om skärtorsdagen som blev underbar för oss blåvita!

Det var upplagt för riktig fotbollsfest på Kungshall på tosdagskvällen när Växjö BK kom på besök i den andra omgången för säsongen. Riktigt bra väder och en, för årstiden, fantastisk bra gräsmatta gjorde att förväntningarna ökade ytterligare. Under de två säsonger jag varit i klubben har vi inte lyckats slå BK men innan matchen var verkligen känslan att det var dags och det gick betydligt enklare än vad jag och många andra kunde tro.

De första minuterna bjöd inte på något ordnat spel utan ägnades mest åt ställningskrig lagen emellan men efter att Pierre kämpat in bollen från nära håll så tog vi över mer och mer. Växjö BK vaskade väl fram en eller möjligtvis ett par målchanser under första halvlek men de kändes oväntat uddlösa framåt. Vi däremot radade upp flertalet lägen och borde ha avgjort redan i den första halvleken. Edgars kommer helt fri från halvplan men strular till det på vägen fram och får inte till något avslut eftersom en Växjöspelare i sista stund lyckas avväpna honom inne i straffområdet. Klockren brytning eller straff och utvisning kunde jag inte avgöra från sidan men hur som helst så borde Edgars gjort det bättre! Även Markus G. får ett rent friläge men hans sista touch sätter honom ur vinkel och hans avslut kan ganska enkelt räddas av målvakten i BK.

Den välförtjänta utdelningen ska dock komma för de blåvita i slutet på halvleken och den kommer genom Jani eller möjligen Ivan Spahic. Jani slår ett inåtskruvat inlägg som går förbi alla (utom Spahic?) och smiter in vid den bortre stolpen helt utan chans för målvakten i BK! Självklart ett nöjt hemmalag som går till paus med en tvåmålsledning men trots det så vet vi om att vi kan så mycket bättre.

Den andra halvleken blir ganska avslagen och vi kontrollerar matchen helt och hållet samtidigt som vi avgör matchen i den 53:e minuten med ett konstmål från "Arre". Han får bollen vid mittplan och otroligt nog lyckas han också se att målvakten är lite väl långt ute och skickar iväg bollen i en hög båge över målvakten och in i mål! Ett fantastiskt mål på många sätt men det var ingen överraskning att det var "Arre" som lyckades med det!

Resten av halvleken får vi se ett avslappnat Rydaholm mot ett frustrerat Växjö BK som sparkar på det mesta som rör sig utom bollen. Samtidigt kontrar vi på ett effektivt sätt men avsluten är ofta för tama eller så gör målvakten väldigt bra räddningar! Växjö BK skapar ett bra läge i den andra halvleken och det är en nick från nära håll som Markus får göra en enorm reflexräddning på. Riktigt skönt för hela laget att få hålla nollan men extra skönt för Markus att göra det mot sitt gamla lag!

Summerar man matchen så är det egentligen inget snack om vilket lag som är bäst på samtliga positioner i den här matchen. Vi kontrollerar händelserna från början till slut och från sidan så känns vår seger aldrig hotad. Jag tycker att vi gör en helt okej match men vi kan trots allt bättre! BK däremot var riktigt bleka under hela matchen och de visade ingenting av det kämpande och slit som kännetecknat dem de senaste åren! Möjligen var det en tillfällig dipp i denna match men de har nog en del att fundera på efter i torsdags! Hur som helst så har de 3 poäng precis som vi inför omgång tre där vi ställs mot Alstermo på Kungshall klockan 13 lördag eftermiddag!

#12

2011 års derbydebut!

Trots att det bara gått några dagar från den svidande förlusten nere i Ronneby i premiären så är det återigen dags för match. Det är inte vilken match som helst, förutom att det är hemmapremiär för året så är det rivalen Växjö BK som står på andra sidan! Alltid skönt med en match tätt inpå en förlust då man inget hellre vill än att ta revansch omgående och det tror jag kommer visa sig uppe på Kungshall imorgon kväll. Laget har tränat måndag och tisdag den här veckan och det har tränats en hel del på rörlighet och snabbt passningspel. Inget lag har tagits ut ännu men om inga skador eller sjukdomar dyker upp innan torsdag kväll så gissar jag att laget kommer se ungefär likadant ut! Truppen är i alla fall densamma så den kan ni läsa i ett tidigare inlägg.

Även om vi spelade väldigt bra fotboll mot Saxemara och trots att vi vet om att det bara är i början av serien så måste vi inse vikten av matchen imorgon. Dels ger det alltid extra energi till laget att vinna ett derby men framför allt så gäller det att haka på lagen däruppe om vi vill utmana om en serieseger. Motivationsmässigt är det inga problem inför imorgon och inte heller rent fysiskt utan det gäller bara att vi lyckas förvalta de målchanser vi får! Sedan kommer det bli en tuff kamp om mittfältet som det alltid blir mot BK och sen gäller det att Pierre och Ivan (seriens bästa mittbackar?) håller ordning på Växjös bästa anfallare Freddy Borg, oj ursäkta Roberto Secka ska det vara!

Det ska bli kanonväder imorgon så det finns inga ursäkter för att inte ta sig upp och stötta de blåvita klockan 18 på Kungshall!

#12


Premiärförlust!

Som ni vet så åkte Rydaholm igår ner till Ronneby för att möta Saxemara i den första av 22 omgångar i Division 3 sydöstra götaland. Alla förutsättningar var fantastiska, inga nya skador, bra väder och en fantastisk plan med tanke på årstiden! Det började också bra då vi direkt i inledning tog tag i taktpinnen och behöll den i stort sett hela första halvlek. Tyvärr så tappade vi den något i matchminut 42 och Saxemara utnyttjade det med en gång.En hörna som nickas bort och fångas upp av en av deras anfallare som sätter ett hårt pressat skott intill stolpen helt utan chans för Markus i målet! Innan detta händer har vi haft en del chanser, bland annat har Markus ett bra skottläge men avslutet blir ganska enkelt för målvakten att parera! Även Joel har ett hårt skott i den första halvleken som deras duktiga målvakt räddar till hörna.

Det var ingen panik i omklädningsrummet trots underläget då vi alla var överens om att vi trots allt äger matchen och det känns som utdelningen kommer att komma bara vi fortsätter spela som vi gjort! Tyvärr tycker jag vi tappar lite i intensitet i början på den andra halvleken och faller in i deras låga tempo som givetvis Saxemara gynnas mer av. Trots det så har "Arre" ett bra distansskott som målvakten lyckas rädda med god hjälp av ribban. För att förändra matchbilden något så byter "Henke" in Ivan Vasilj istället för Kenan och i och med det får vi den tyngd vi behöver i anfallet sista halvtimmen när de backar hem. I just detta skede kommer också matchens bästa anfall där Joel och Ivan efter samspel får fram bollen till "Arre" som kommer in i straffområdet. En pass snett inåt bakåt till Markus som är helt ren från tiotalet meter men skottet går rakt på målvakten!

Fotbollen är inte logisk och som i de flesta fall när ett lag bränner alldeles för mycket chanser så kommer målet åt det andra hållet istället. En lång utspark från deras målvakten som missbedöms av försvaret och friställer deras anfallare som trots ett dåligt lobbförsök ändå hinner upp bollen innan mål och stöter upp den i nättaket! Tungt förstås men vi har ändå bestämt oss för att inte ge upp utan sätter in både "Vedde" och Nermin i ett sista försök att skapa några chanser i slutskedet. Och chanser får vi, "Vedde" har ett hyfsat skott som målvakten räddar, Ivan har ett bra läge med vänstern men skjuter över och med 3 minuter kvar får vi utdelning då Pierre trycker in Edgars inspel från kanten. Trots massivt tryck mot Saxemaras mål även de sista minuterna så lyckas vi inte få in kvitteringen som hade gett oss en poäng.

På ett sätt så spelar det ingen roll om man spelar bra och ändå förlorar matchen men med tanke på att det är 21 omgångar kvar så måste vi ta med oss det spel som vi visade upp idag. Det var ingen spelare som föll ur ramen utan alla kämpade och slet och vi visade att vi både är bättre tränade och bättre fotbollsspelare än vad våra motståndare var idag. Att sedan skylla på otur blir bara löjligt, det handlar aldrig om tur eller otur om man vinner en fotbollsmatch eller inte och när serien summeras kommer det vara det bästa laget som är högst upp! Saxemara kämpar och sliter och de använder det material de har på bästa möjliga sätt samtidigt som deras målvakt är riktigt bra. Hur som helst, fortsätter vi spela som vi gjorde igår och är mer beslutsamma i de avgörande lägena så kommer BK få det riktigt jobbigt på torsdag!

#12


Gratulationer till maskinen med familj!

Hade inte tänkt skriva mer innan helgen men fick precis reda på att Pierre blev pappa för första gången igår! Ett stort grattis från mig och övriga i laget till både Pierre och hans flickvän! Gissar att det inte dröjer många dagar innan Frida tar kontakt med den lille krabaten för att vara säker på att ha första tjing på honom när Rydaholms backlinje ska komponeras år 2028 eller något sådant!

När jag ändå sitter här vid datorn så kan jag ju passa på att skriva om lite annat som jag läst under dagen! Var på biblioteket förut och kollade igenom sportdelen för att se vad som stod inför premiärerna. En del om Rydaholm men framför allt ganska intressant om Växjö BK. Ska inte påstå att jag sågade dom i tidigare inlägg men jag tycker helt klart att dom ser sämre ut än föregående säsonger. Jag verkade dock ha missat en detalj som jag idag istället kunde läsa i tidningen. Tränare Andreas Öhman påstod att de hade Växjös bästa Anfallare i Roberto Secka och då ingår superettanlaget Öster i hans resonemang. Det är ju helt klart att sticka ut hakan med tanke på att det inte är något han visat i seriesammanhang tidigare men den som lever får se och har han rätt så bli BK att räkna med!

Växjö BK har den bästa anfallaren och Rydaholm har den bästa bloggen, hmm hur ska det gå tror ni?

#12

Sista träningen avklarad!

Så där ja då var den sista träningen innan premiären på lördag avklarad och nu får vi hoppas att laget är väl förberett för lördagens fajt mot Saxemara! Läget i truppen verkar bra och som jag varit inne på tidigare så är det många duktiga fotbollsspelare som kommer få starta matchen på bänken! "Henke" tog inte ut någon startelva på dagens träning utan väntar med det fram till lördag. Truppen ser dock ut som följer:

Markus L. Björn, Spahic, Pierre, Jorens, Jani, Nermin, Vedde, Arre, Jonas, Joel, Kenan, Vasilj, Markus G, Edwin och Edgars.

"Henke"
pratade en hel del om hur viktig inställningen kommer vara för oss i samtliga matcher under detta året och jag kan bara hålla med. Vi vet om hur många fantastiskt bra fotbollsspelare vi har i laget men om inte alla drar åt samma håll så är inte vår individuella skicklighet någonting värt! Därför känns det ganska bra att vi inte kommer kunna skylla på någonting annat än oss själva om vi inte presterar det vi kan. Om det ska bli fågel eller fisk den här säsongen är helt upp till oss själva och det ska alla ha klart för sig när domaren blåser igång serien på lördag!

För egen del så känns det självklart tungt att inte kunna vara med nu när det roliga börjar men jag ska försöka göra allt för att bidra med det lilla jag kan. Det ska bli riktigt kul att se vart vi står och jag är inte det minsta orolig för att vi inte skulle vara tillräckligt förberedda, vare sig fysiskt eller psykiskt. Träningsmatcherna är helt meningslöst att titta på då det är i tävlingsmatcher som de bra lagen och de bra spelarna kliver fram och det är sådana spelare vi har!

Bjuder dagen till ära på en lika som bär här på bloggen:





                                             
                                                
                            Frodo?                                                        Nermin?



Vet inte vem av dem som ska vara mest nöjd med detta?


Hoppas vi ses 13:00 på Brunnsvallen i Ronneby på lördag och stöttar de blåvita!

#12

Nedräkning!

Ja nu är säsongen verkligen nära och det känns väldigt intressant och svårtippat på förhand. Dels är det nog ingen som riktigt vet var vi själva står då vi blandat och gett under försäsongens matcher men även övriga lag känns svårbedömda! De lag som ligger bortom 4 mils radie har jag dålig koll på men både Lyckeby och Oskarshamn brukar vara starka. Två helt olika lag då Oskarshamn spelar fin fotboll medan Lyckeby drar fördel av att de har seriens sämsta plan och dunkar långt! Deras spelare och värvningar har jag dock ingen direkt koll på...

Moheda skrällde ganska rejält under förra säsongens första hälft då de låg med i toppen men sedan gjorde de ungefär som oss på hösten och sjönk som en sten i tabellen och klarade sig med nöd och näppe kvar. Vet att de har ett vasst anfallspar med Axel Nilsson och förre Rydaholmsspelaren Sebastian Haraldsson och de kommer vara mycket beroende av dessa två!

Växjö BK är (som vanligt) nederlagstippat innan säsongen men tidigare år har de motbevisat de flesta med stabilt och jobbigt spel framför allt på sin hemmaplan som de utnyttjar precis på samma sätt som ovannämnda Lyckeby! De har dock tappat ganska tunga pjäser inför säsongen och är de inte bättre än de var när vi mötte dom i Årydscupen så tror även jag att de kan få det tufft!

Ryssby vet jag inte så mycket om men uppenbarligen så kan de ställa till det för många motståndare då de lyckades besegra oss nyligen i en träningsmatch! De kanske har seriens bästa anfallare i Dennis Martinsson som tidigare öst in mål hos Rydaholm!

Var tvungen att åka hemåt i helgen så kunde inte närvara på genrepet mot Nybro i lördags men nu när seien drar igång kommer jag vara på plats! Tyvärr blev det förlust med 3-2 mot Nybro efter mål av Markus och "Arre".

Lovade en intervju med vår andra lett Edgars förra veckan så den kommer här! Han gjorde det enkelt för mig och svarade på samma frågor som Jorens!


Hello Edgars! How are you?
 
 Hello, I feel okay.
 
 
-You are new in the city of Växjo, what do you think of your new hometown?
 
  I think Växjo is nice town, I heard that here is very nice at summer. So I'm waiting for summer.
 
 
 -Can you tell me a little bit more about your background as fotballplayer in Latvia (When you started to play fotball, which team you have played for, etc.)?
 
I started at Limbaži youth team, it's my home town, we played in region league. After that I played very well and FK AUDA took me to their team and we played in Latvian youth championship, where we got promoted to highest youth division and won 3rd place, then a group of players hada conflict with youth team coach and trough my agent I went to the trial to top division team - FK Ventspils. They took me - I started at youth team there, played one year, next year I trained with Ventspils first team, then they send me to their second team in top division - FC Tranzit. Gain experience there and in 2011 strted preseason with Ventspils first team, but then I recived offer for trial in Sweden, I agreed and now I'm here with Rydaholms GoIF. I have been regular with U-16, U-17, U-19 and now I'm in U-21 Latvia national team and year ago I was selected as a Latvian new talant.
 
 
 -What things do you hope to improve during the time in Rydaholm?
 
This year I want to win Division 3 with Rydaholm and play big part in it!
 
 
 -You've been in Rydaholm for a several weeks now, what is the main difference between Rydaholm GOIF and the clubs you've represent back in Latvia?
 
Tranzit and Ventspils were professional clubs and level was higher. Trainings were harder and more often, even twice in a one day. My ex club was professional, but attitude against each player was different - here coach asks how do you feel, but in Latvia they didin't care, you had to play even with broken leg, if they want to.
 
 
-Lastly, what can the crazy fans at Kungshall expect from you on the pitch when the league starts up?
 
  I will try to do anything to fans would love me - so it would be - score a lot of goals! (smiling)
 
 
 -Thank you Edgars and good luck!
 
  Thanks!

Frida springer gummiloppet?

Var nere en runda på träningen igår kväll nere på Värendsvallen och det märks att premiären börjar närma sig. Det var lite smågnälligt och tjurigt på flera håll precis som det ska vara när det börjar dra ihop sig! Precis som till varje match senaste 2 åren så är det återigen angenäma problem för Henke och Nesco när de ska plocka ut en startelva till premiären borta mot Saxemara om 10 dagar. Enda självklara valet till den matchen är Markus i målet som lyckats konkurera ut den svaga konkurenten Nesco som inte bara gjort ett par tavlor utan haft rena vernissagen på vissa träningar! I övrigt så är det stenhårt om platserna i samtliga led men framför allt på mittfältet är det ett riktigt getingbo kring de 4-5 platser som det handlar om! Givetvis bara positivt då det i slutändan ofta är bredden på truppen som avgör en lång serie! Vad gäller Saxemara så har jag ganska dålig koll på dom men det sägs att de värvat bra precis som alla blekingelag gör inför varje säsong. De är alltid tunga att möta, framför allt på hemmaplan. Har även noterat att de fått förstärkning av anfallaren Denis Jahic från Sölvesborg som är riktigt vass.
 
Frida som har avgått som sportchef är på träningarna oftare än någonsin sen hon tog det beslutet vilket såklart är glädjande! Hon hade flera avancerade utläggningar kring hur vi borde spela för att göra mål och det handlade bland annat om att vi till skillnad mot matchen i lördags skulle träffa mål med våra skott och inte skjuta utanför. Hoppas Henke hörde henne eller läser det här på bloggen för det känns verkligen som den taktiken kan vara nyckeln till en serieseger! Dessutom har Frida lovat att springa gummiloppet om vi förlorar mot Ryssby i serien och jag är inte speciellt sugen på att uppleva varken en förlust eller Frida i gummiloppet!

Ska bjuda på en intervju även idag och den här gången blir det på svenska! Björn Holmgren, ny från öster står på tur, så varsågoda!

- Tjena Björn! Hur är läget?
 Det är bara bra!
 
 
- Du är ny för året i Rydaholm, vad har du för intryck av föreningen så här långt?
 Mycket bra det är ordning och reda. Det märks att klubben har en hög målsättning. 
 
 
- Du har spelat ytterback i de flesta matcher så här långt, är det där du trivs bäst? vilka styrkor respektive svagheter tycker du att du har som fotbollsspelare?
Jag tycker att mina styrkor är min speluppfattning och passningsspelet. Behöver bli bättre i det fysiskaspelet.  
Trivs bäst som ytterback eller yttermitt.
 
 
 - Vet att du är ambitiös och tränar en hel del på egen hand men vad gör Björn  utanför gymmet och fotbollsplanen?
 jobbar hårt med körkortet annars slappar jag mest.  
 
 
  - Om vi återgår till fotbollsbiten, vad tror du Rydaholms Goif kan åstadkomma under säsongen 2011?
 vi är en bra mix av olika spelare och med lite flyt kan det gå riktigt bra!
(minst kval upp) 
 
 
 - Och vem blir årets utropstecken i de blåvita?
Markus i mål har imponerat
 
 
- Tackar för dom svaren och kör hårt sista veckorna innan seriestart nu!
 
 tack själv!


#12


Internationell touch på bloggen!

Hallå igen! Har varit lite dåligt med uppdatering senaste tiden men det beror bara på den enkla anledningen att det inte har funnits så mycket att skriva om! En ny spelare har dock blivit klar för oss den senaste veckan och det handlar om ett lån från IFK Värnamo! Hans namn är Jonas Calan och han är en defensiv skicklig spelare som spetsar till truppen ytterligare. Har inte själv sett honom spela än så jag får anledning att återkomma med mer info senare och kanske även en intervju! Vi spelade också match mot ryssby i lördags och det blev en 1-2 förust efter en tam insats av Rydaholm. Egentligen det första bottennappet för oss på försäsongen men jag tror inte vi behöver vara oroliga utan det blir bättre inställning i genrepet på lördag borta mot Nybro!

Eftersom det varit lite dåligt med inlägg på sistone så tänkte jag gottgöra er läsare genom en grym intervju på engelska av vår Lettländska mittback Jorens! Jorens engelska är i det närmaste perfekt men ni får ha lite överseende med formuleringen och stavningen på mina frågor! Här har ni i alla fall den mest uttömande intervjun hitills med Jorens Gorkss!

-Hello Jorens! How are you?

 
Hello, I'm fine as always, thanks.
 
 -You are new in the city of Växjo, what do you think of your new hometown?
 
Actually I have been here before couple times, it was when my brother Kaspars lived here and played for Osters. Växjo is very nice and beautiful place, definitely much calmer than my home city Riga. It's different and I like it.
 
  -Can you tell me a little bit more about your background as fotballplayer in Latvia (When you started to play fotball, which team you have played for, etc.)?
 
I started early, I think that I was 5 years old. I went to biggest club in Latvia at that time - Skonto Riga. I think after first two trainings I already quit that team, but I liked football, I loved it and I still do. After couple months dad took me to the FK AUDA - so there I played till this day when I joined to Rydaholms GoIF. But it's very long history with FK AUDA - I played for different youth teams there until year 2006 and was captain from 2001 - 2005, I even played with boys who were 3 years older. And in 2006 I had conflict with youth team coach (I was 14 the I think) and the 1st team coach took me to the first team - I felt there great, because I knew everyone there - my brother Kaspars played with those players and other brother Rihards then was in the team and actually he is there still.

So I took that
opportunity and it worked out very well. It was very hard to train with men team and it was bad year for the team - a lot of players left team then so I had very big role in season for only 14 years old boy in 2nd highest divison in Latvia. In 2007 (I was 15) I played in FK AUDA starting-eleven and we finished in 3rd place - it was great season. I also featured in eight Latvia U-17 friendly games. I also went with national team to the Baltic cup that summer, but unfortunately I got injury day before so doctor sent me home. In 2008 I featured only in one match for U-18 and had average season with FK AUDA, but had a summer full of work, because I went to trials in England. I was in Blackpool FC and Queens Park Rangers youth teams. Both said that want to sign me, but I really don't know what happened there and why I didin't went back there...

In 2009 again average season with FK AUDA. In 2010 I played my 100th game for my mother club "FK AUDA" first team, it was my dream and I did it in age of 18, so I realized that I have to leave the club and try something else... 2011 started with trials in Latvia top division clubs - I had two offers to from Latvian top division (also had couple options in Sweden), but I always thought that I will leave my mother club only for club abroad - so thanks to Yevgeni Kuznetsov, Rydaholms GoIF and my representative im here.

-What things do you hope to improve during the time in Rydaholm?

 
Actually now I want to settle down in Rydaholm and in other country. Because I always had problems to settle in new collective, that's why I didin't stay in Latvia. So I'm trying to change that. And now it's working pretty well. I have to finish school in Latvia, so I think this is good place to start my foreign career and combine it with school stuff. I will be free from school in July and then I will see - can I play, can I play better and if there's any bigger offer for me. I have ambitions, my dream is to play in England, but it's such a long way - I hope that I have chosen the right place to start the journey. But right now I'm at Rydaholms GoIF and I'm totally concentrated to the job with Rydaholm lads!

-I know you have a brother who plays professional fotball in Englands second division and the national team, is that a dream you have in the future to play as a professional?

Definitely I want to achieve what Kaspars have, maybe even more, but I have to be realistic - at the start I have to do my job down here and maybe someday with my hard work and little bit of luck hopefully I will be some where near to that. I know how hard Kaspars worked and that's amazing. Now he is captain of national team and that's a great achievement, but I think if I would have to chose, I would take a place in English league football.
 
  -You've been in Rydaholm for a several weeks now, what is the main difference between Rydaholm GOIF and the clubs you've represent back in Latvia?

It's hard to compare my Latvian club with Rydaholm GoIF, because FK AUDA is good organized club, so I would just compare with Latvian clubs... 

Football level in division 3 is similar to Latvian 2nd (1.liga where I played) division mid-table team level. But in Sweden here is a lot of great individual players, I have seen couple here, who could play in Latvia top division. That would be the first one - good individual players.

Second it's
organization - a lot of Latvian clubs don't have their own stadium, biggest part of clubs play all season on artificial pitches and then there comes the crowd at games - in Latvia average there is 100 people in stadium on match day...

I don't want to challenge coach, but in Latvia physical trainings were harder! And in Latvia there wasn't to similar football trainings in one week.

And then there is web sites and that kind of stuff, in Latvia lot of clubs think that it's still 1960 and there is no need to exist on internet.

That's what can I remember at the moment...
 
-Lastly, what can the crazy fans at Kungshall expect from you on the pitch when the league starts up?
 
 I think that it would be okay to expect good defending from me and clean sheet every game, but hopefully they are not waiting some kind of magic from me, I'm still learning my football.

But better would be to expect nothing from me - so they will be more supprised (in good way), when they will see me in action!

I will do my best for Rydaholms GoIF!
 
 
-Thank you Jorens and good luck!
 
  You're welcome! Cheers


Återkommer med ytterligare intervjuer i veckan!

#12


Matchdags!!

Imorgon är det återigen match på Ljuseveka i Värnamo! Matchen startar 13:00 och för motståndet står Ryssby! För er som kommer och stöttar laget kan ni med lite tur även belönas med en glimt av förre Rydaholmaren "Bengan" som är på återbesök i Växjötrakten! Välkomna!

#12

RSS 2.0