Otroligt stark insats av blåvitt i lördags!

Självklart tror jag alltid på oss inför varje match och hoppas att vi alltid ska kunna leverera vårt bästa spel men efter lördagens drabbning mot Växjö BK var jag ändå förvånad. Vi spelade precis som vi hade snackat om innan matchen från början till slut och det gör vi i en match som inte betyder någonting rent tabellmässigt! Mina förväntningar innan matchen var att BK skulle försöka spela på gränsen till brutalt, kämpa för sitt liv och slå långbollar på Torparängens leråker. Det enda som stämde in på den förhandsanalysen var att de slog långbollar. För den oinsatte som stod  vid sidan av planen så hade den aldrig kunnat lista ut vilket lag som slogs för sin existens i division 3 och jag blev förvånad över hur tafatta och ointresserade våra motståndare såg ut! Vi var i ett liknande läge förra säsongen då vi åkte till Älmeboda i den näst sista omgången och i stort sett var tvungna att vinna och lyckades då göra den bästa insatsen för året. Tror att det enbart handlar om att ha rätt karaktärer i laget vilket vi visade att vi hade då och det visade vi även upp i lördagens match! BK däremot har en chans till att visa om det finns någon karaktär i det laget i den sista omgången på lördag borta mot Alstermo men även om de vinner den så står deras hopp trots allt till Rydaholm...

Vi möter Saxemara i den sista matchen för säsongen på Kungshall. Ett Saxemara som piskade Sillhövda med 3-1 i lördagens omgång och som vann över oss i seriepremiären på Brunnsvallen tidigare i år. Saxemara klev förbi Växjö BK i och med den senaste segern och kravlade sig upp på kvalplatsen och säkrar förmodligen densamma vid oavgjort mot Rydaholm i den sista omgången då de har betydligt bättre målskillnad.

Att rivaliteten mellan Växjö BK och Rydaholm är större än den mellan Rydaholm och Saxemara (inget större fan av dom heller) har väl inte undgått någon men det är absolut ingenting som kommer spela någon roll i den här sista matchen. Vi kommer kämpa och slita precis som vi gjorde i lördagens match mot Växjö BK, det är vi skyldiga alla andra lag i serien och det förväntar vi oss att alla andra skulle göra i samma situation!

Däremot hoppas jag att Växjö BK är väl medvetna om att det är de själva som försatt sig i den situationen som de nu befinner sig i och ingen skugga ska falla över Rydaholm vid ett negativt resultat för vår del på lördag!

Nu laddar vi alla för att den här säsongen ska avslutas på ett skönt sett för alla blåvita spelare/ledare/publik och allt annat skönt folk som har med Rydaholms GOIF att göra!!


#12


Division 3 även nästa år för Rydaholm!

I lördags åkte vi till redan avsågade Alstermo för att försöka ta tre poäng men kanske framför allt för att ta revansh för den bleka insatsen mot Sillhövda senast! Vi började matchen ganska bra och skapade flera chanser som var väldigt nära att resultera i ett ledningsmål men Alstermos målvakt spelade bra och höll tätt till en början! Utdelningen skulle dock komma efter halvtimmen spelad. Björn vände på spelet med en cross till vedran som plockade ner och skickade in bollen som Ivan Vasilj förpassade in i nätmaskorna med pannan! Ett riktigt snyggt anfall där det är några fina individuella prestationer av våra offensiva spelare. 1-0 står sig halvleken ut.

Andra halvlek hinner knappt komma igång innan Björn drar på sig ett rött kort i kategorin onödiga utvisningar. En bortsparkad boll och några mindre väl valda ord så är Rydaholm en man kort vilket ger Alstermo den nödvändiga energi som laget behövde. En kvart in i den andra halvleken kommer också kvitteringen för Alstermo och föga förvånande så är det deras i särklass bäste spelare som sprintar igenom på en långboll och rundar Markus i målet. Pierre räddar det första skottet men kan sedan inte göra mycket när bollen går tillbaka till motståndaren som skickar in bollen stolpe in! Vi försöker så gott vi kan de sista 20 minuterna men får inte riktigt tag i bollen och är för trötta för att skapa några hetare chanser framåt. Vi borde ha avgjort denna match innan vi fick vår utvisning och även innan vi åkte på kvitteringen men skärpan och flytet i avsluten saknas och den här gången räckte det inte till mer än en poäng! Tycker helt klart att det är ett fall framåt från den senaste matchen då vi visar att vi klarar av att ge allt trots att inte spelet funkar till 100% och vi fixade trots allt den poäng som vi behövde för att få spela i division 3 även nästa år!

Samtidigt förlorade vår kommande motståndare mot Sillhövda borta och de kommer verkligen spela med kniven mot strupen mot oss på Torparängen. Vi däremot kan spela utan press och att få möta BK i det här läget är helt perfekt då vi trots vårat eget tabelläge får rejält med tändvätska då vi vet hur mycket matchen gäller för dem! Sedan har vi deras motståndare i kampen om kvalplatsen i den sista omgången så trots att vi ligger i ingemansland i tabellen så avgörs mycket av bottenkampen av Rydaholm! Vi kommer givetvis göra allt vi kan för att vinna våra båda avslutande matcher och avsluta den här säsongen snyggt!

B-laget vann för övrigt seriefinalen mot Smålandsstenar på Kungshall igår med 3-0 efter en helt okej insats! Bloggaren stod väl förmodligen för årets miss då han lyckades skjuta över öppet mål från cirka 5 meter men här skyller jag givetvis på mitt skadade knä och att bollen dessutom studsade.



#12

En trist lördag för de blåvita...

Ja egentligen finns det ingen anledning att skriva någonting om matchen mot Sillhövda på Kungshall men några rader bör jag väl ändå skriva ner. För alla er som var där och kollade så såg ni att det inte var någonting alls som stämde. Det är sådana dagar ibland, det vet alla som är aktiva inom fotbollen eller som någon gång varit det. Det tekniska stämmer inte, passningarna hamnar till fel adress och skotten går stolpe ut istället för stolpe in. Det må vara hänt men vi visar ingen större vilja att kompensera de tekniska missarna med ett jävla kämpande och slitande på planen utan vi tycker istället synd om oss själva för att det inte blev en dag då allting stämde. Sedan går det alltid säga att våra motståndare slog lång, förstörde rytmen i spelet och hade tur som satte de lägen som de hade men de spelade efter sina resurser och gjorde det riktigt bra. Nu är den matchen historia och nu får vi fokusera på nästa match mot Alstermo på lördag och ta fram den vilja som vi glömde hemma i den senaste matchen!

U-laget åkte i sin tur till Reftele under söndagen och bärgade ytterligare en seger som skrevs till 7-1. Vi borde ha vunnit med det dubbla minst och de blåvita satte förmodligen världsrekord i offsideavblåsningar. Många menar att domarna ofta tjänar mer pengar än de borde men i detta fall så gjorde han definitivt skäl för sina pengar! Målskyttar i matchen mot Reftele var: Ivan Spahic 2, Bloggaren 2, Edgars 1, Edwin 1 samt Philip Gustafsson 1! Det absolut skönaste målet gjorde Spahic som sprang igenom hela Refteles lag och chippade in bollen i mål. Varpå Refteles målvakt blev fly förbannad och skrek till Spahic "Skjut istället din fege jävel!". Varken Spahic eller någon annan brydde sig nämnvärt för innan domaren blåste av hade vi chippat in 2-3 bollar till bakom den ofta övergivna hemmamålvakten.

Igår hade hela truppen träningsfritt och ungefär hälften tog sig då ut till Finnvedsvallen i Värnamo för att kolla på smålandsderbyt mellan Värnamo och Öster. Lagom till avspark öppnade sig himlen och regnet vräkte ner under 90 minuter samtidigt som blåsten inte gjorde det bättre. Vädret smittade nog även av sig på spelet då inget av lagen direkt stod för någon propaganda fotboll. Dock lyckades Öster knipa en uddamålsseger och det var den forne Rydaholmsspelaren Mario Vasilj som sänkte Värnamo i matchen och bloggaren på oddset! Så läser du detta Majje så kan du välja mellan att gå runt med dåligt samvete framöver eller betala mig de dryga 1000 kronorna som du stal ifrån mig igår!


#12

Allt att vinna under avslutningen!

Ännu en träningsvecka är avslutad ute i rydet och ännu en match stundar i helgen! Denna gång är det Sillhövda som står för motståndet och om jag inte missminner mig så vann vi bortamötet i våras med 3-2 efter en ganska tuff drabbaning! Sillhövda ligger precis ovanför kvalstrecket och kämpar för sin överlevnad i division 3 och kommer garanterat inte att vika ner sig på lördag!

För den utomstående som tar en titt på tabellen och hittar oss i mitten skulle förmodligen bedöma oss vara i ett ingemansland. Från vårat perspektiv tänker vi dock annorlunda och så länge chansen finns för att knipa andraplatsen i den här tabellen så ska vi göra allt vi kan för att ge oss den möjligheten! Otroligare saker har hänt (se Oskarshamn AIK i sista omgången 2009 på Kungshall) och det är aldrig lätt att känna sig jagad i toppen hur bra spelare och lag man än har, det vet alla som någon gång varit i den situationen!

Vi har två avstängningar inför lördag och det är Ivan x2 som dragit på sig för många gula kort men som så ofta i Rydaholm så har vi riktigt bra fotbollsspelare att slänga in! "Henke" har inte tagit ut någon startelva inför lördag då det finns en eller ett par positioner som inte är glasklara än så länge men truppen ser ut som följer: Markus, Pierre, Björn,Jani,arre, vedde, jonas,edgars, markus G, nermin,erik,edwin, sony och även jag själv vilket känns fantastikst bra!



Ivan Spahic som tar en svängom med Sony?



Ses på lördag klockan 15:00!

#12


RSS 2.0