Tillbaka på banan igen!

Det blev en riktigt skön lördag för alla oss Rydaholmare efter att laget stått för en riktigt stabil insats mot serieledaren Lyckeby! Det blev till slut 4-2 i vår favör och segern kändes väl aldrig riktigt hotad.

Alla var överens om att vi inte skulle få någonting gratis i den här matchen utan att alla verkligen skulle vara tvungna att springa för varandra mer än vad vi gjort tidigare. Extra skönt är det då att vi gör precis det vi ska och samtidigt så belönas vi för allt slit till slut! Matchen börjar i ett ganska högt tempo och båda lagen bjuder upp till fin fotboll. Lyckeby spelade betydligt mer boll på backen än de gjort tidigare år och de hade ett par duktiga offensiva spelare som var på väg att rinna igenom i början av matchen. Vi står ändå upp väldigt bra och kämpar och sliter på ett imponerande sätt och efter första kvarten så växer vi in i matchen mer och mer utan att skapa några direkta farligheter. Matchen står ändå och väger och det känns som det första målet kommer att bli väldigt, väldigt viktigt. I den sista minuten av första halvleken kommer också det första målet i matchen och det första målet i Rydaholmströjan för Nermin! Ett inlägg från Jani som från min position ser ut att rinna ut i sanden men Nermin fläker sig på den bortre stolpen och stöter in bollen några decimeter över mållinjen! Det här målet skulle också visa sig knäcka Lyckeby.

Den andra halvleken rivstartar vi med tre mål mellan matchminut 46-58 och avgör i princip matchen där! 2-0 målet tillkommer efter en bra frispark från Jani där Spahic stöter bollen i stolpen och den förmodligen målfarligaste mittbacken i Sverige, Pierre, håller sig framme och trycker upp bollen i nättaket! trean är det återigen Jani som ligger bakom med en riktigt bra slagen hörna så hittar han Ivan Vasilj på den första stolpen som snyggt skarvar in bollen bakom Lyckebys målvakt! Sedan punkterar Markus matchen med sitt 4-0 mål efter en tilltrasslad situation i straffområdet, efter ett skott från Jani, där han visar vilja genom att slå in bollen efter kalabalik i sekvenserna innan!

Sedan kontrollerar vi matchen på ett bra sätt under en längre period men tillåter ändå Lyckeby reducera efter en timmes spel och sedan ytterligare en gång med tre minuter kvar av matchen. Ändå känns det ganska lugnt och vi kan spela av de återstående minuterna av matchen och bärga en lika skön som nödvändig trepoängare!

Jag tycker att det är vår bästa match för året och det bästa är att vi gör precis det som vi pratat om innan och att det igår kändes som att alla drog åt samma håll! När vi lyckas med det så är det inte många lag som klarar av att besegra oss men det räcker att gå ner några procent i koncentrationen så kan vi lika gärna få stryk av vilket lag som helst! Svårt att ta ut någon särskild spelare från matchen idag då alla gjorde bra insatser. Tycker ändå att backlinjen ska ha mycket beröm för stabilt spel och dessutom ett mål av Pierre och tre (!) assist av Jani i matchen! Det centrala mittfältet vann sin kamp mot Lyckebys innermittfältare vilket lade grunden till segern och det är imponerande att se hur bra Joel var trots att han varit borta ett bra tag! Riktigt kul för Nermin att få göra sitt första mål också, men säkerligen inte det sista i den blå tröjan! Får väl skriva under på det som Lyckeby skrev om "Arre" på sin hemsida också. Eller åtminstone det påståendet om att han inte direkt är världens snabbaste!

                                                         
                               Nermin gjorde sitt första mål och såg så här glad ut efter det!

                                                         

Chrilles "Hedda" är förmodligen inte lika glad då "Chrille" ådragit sig munskada och har hångelförbud ett par tre veckor framöver!

#12


Oavgjort för U-laget

Det blev oavgjort för U-laget i den uppskjutna matchen mot Kärda i onsdags. Philip Gustafsson gjorde mål tidigt i matchen på en snygg nick efter en hörna Edwin! Efter det hände inte speciellt mycket mer än att Edwin hade ett bra skott i ribban och så några halvchanser som vi inte lyckades förvalta. Kärda kom upp då och då och med tio minuter kvar så fick de ett friläge som de kunde kvittera på efter en lobb över vår målvakt! Vi gör tyvärr ingen vidare match även om jag vet att alla gör sitt bästa. Det blir mycket enmansshower på många av våra spelare och då kan även ett lag som Kärda förvandlas till ett lag som är svåra att slå! Förstår samtidigt att det är svårt att spela ett bra lagspel när spelare som knappt känner varandra ska spela ihop men nu när vi bestämt att vi ska ha ett lag i seriespel så kan jag tycka att man kan försöka lära sig någonting när man ändå tagit sig upp till matchen! Det mest anmärkningsvärda i övrigt var nog att målskytten Philip lyckades med att få ett gult kort redan innan matchen var igång. Domaren ansåg att Philip två gånger om inte spelade bollen framåt vid avsparken och därför ansåg han att det var värt mödan att gräva fram en ostskiva ut bröstfickan. Är det typ dessa saker domarna diskuterar på deras möten och som de tycker är viktiga att stävja? ibland undrar man...

Som ni vet så är det en mycket viktig match på Kungshall imorgon klockan 15 mot Lyckeby! Ett Lyckeby som startat stabilt i serien och som ligger med i det sjukt jämna toppskiktet precis som vi. Det enda jag vet om Lyckeby är det som vi stött på under de två tidigare säsongerna. Det är ett tungt lag som spelar väldigt enkelt med långa bollar och mycket kamp och jag har svårt att se att de skulle komma med något annat spel till Kungshall! Det är en viktig match även för dem och det som kommer avgöra matchen är garanterat de som vill vinna den mest! Vi har en bra svit på Lyckeby med 4 vinster och inte en enda tappad poäng på de fyra möten som varit under de senaste säsongerna, förhoppningsvis förstärks den sviten imorgon! Vet inte särskilt mycket om läget i laget men jag tror att laget är så gott som komplett. Joels knä är säkert ett frågetecken ännu men som jag förstått det så ska han i alla fall känna på det!

Ses på Kungshall imorgon! 

#12

Tungt i Oskarshamn...

Var inte själv på matchen i Oskarshamn i lördags men precis som jag förutspådde här på bloggen förra veckan så blev det lika tufft som jag trodde tyvärr! Oskarshamn är ett väldigt bra lag och speciellt hemma på sin konstgräsplan där de kan få igång sitt snabba passningsspel men efter vad jag förstått från det jag läst och de jag pratat med så var det inte Oskarshamn som var överdrivet bra utan vi som var alldeles för dåliga! Att vi har tappat poäng i de senaste två matcherna kan man alltid leva med men det känns aldrig bra när vi tappar dem på grund av att vi själva inte kommer upp i den standarden vi kan. Samtidigt börjar det bli tjatigt att säga att vi hela tiden har så mycket mer att ge efter varje match när vi inte tar fram det. Nu är det dags att visa att vi har det där extra spelet i oss som vi själva och många runt oss tror att vi har! Det blir lagom att göra det på lördag då en lika tuff men väldigt olik motståndare kommer på besök till Kungshall, nämligen Lyckeby!

Ni får ursäkta att det varit lite dålig uppdatering av bloggen den senaste veckan men det har varit väldigt mycket med operationen och jag har inte orkat skriva någonting! Hur som helst så gick operationen bra i fredags även om jag mådde riktigt uselt efter narkosen och alla mediciner som tryckts in i kroppen under timmarna på sjukhuset. Det positiva var att de kunde sy ihop min menisk och därmed behålla hela. Det negativa var att de hittade en skada på det främre korsbandet som inte kommer åtgärdas förrän i höst! Det finns säkert en logik och ett syfte i varför de inte tog båda skadorna samtidigt men jag har svårt att förstå varför man inte fixar allt med en gång när de ändå är inne i knät och den fösta magnetröntgen jag gjorde känns ju så här i efterhand helt bortkastad. Trots att jag opererats nu så känns det som att jag är tillbaka på ruta ett och står och stampar. Läkaren kom till mig efter operationen och berättade vad som var skadat men då var jag så groggy så jag uppfattade väldigt lite av vad han menade!

Saknar att vara uppe på kungshall så in i h-vete just nu men jag vet inte om jag tar mig upp dit förrän till matchen på lördag trots det! Hur som helst så kanske det kommer en rapport inför matchen mot Lyckeby i slutet på veckan men om inte annat så får ni läsa om densamma här på söndag!

Planera in matchen på lördag i era filofaxer nu och hjälp laget att vända på den negativa trenden!

#12

Tveksamt fuskförsök av Ljunggren!

Kan börja med att meddela att den tänkta U-lagsmatchen mot Kärda i söndags blev inställd på grund av att Kärda inte hade tillräckligt med folk. Matchen spelas förmodligen nästa onsdag istället!

Två träningar har avverkats den här veckan och dagens träning innehöll mycket tempo med omställningsspel och smålagsspel! Det såg ut att vara riktigt bra fart på de flesta övningarna och det känns som nyckeln på lördag mot Oskarshamn kommer ligga i att ha bra fart på samtliga fötter när omställningslägena kommer! På torsdag kommer laget att träna på konstgräsplanen på Värendsvallen för att de ska få känna på det underlag som kommer att möta dem nere i Oskarshamn! På förhand kan nog den här matchen ses som den svåraste under hela säsongen men vi är långt ifrån chanslösa. Normalt sätt (förutom mot Berga) så brukar spelande lag passa oss bättre. Jag tror att vi till stor del kommer få rikta in oss på att spela ett kompakt försvarsspel och försöka vinna bollen så högt upp i banan som vi kan för att sedan ställa om blixtsnabbt med våra 5-6 offensiva spelare! Jag får se om jag kommer att åka med på matchen på lördag då jag opereras på fredag men annars får ni nöja er med matchreferatet på hemsidan!

Bör också notera från träningen att vår vänsterback Jani gjorde mål på det mesta idag och de flesta av hans skott var väl från 25 meter ungefär. Vi vet om att han har ett ruggigt skott men idag lät han det tala extra mycket, fått lite extra krafter från det finska guldet i söndags kanske?

Det går ju knappt en träning utan att Ljunggren förgyller stämningen i laget med någonting som hänt i hans liv och nu var det dags igen! Ljunggren berättade att han försökt fuska på en inlämningsuppgift i skolan för ett tag sen och det är väl någonting de flesta har gjort någon gång så inget konstigt i det. Ljunggrens försök blev dock inte riktigt som han hade tänkt sig utan hade sina brister kan man säga. Hans tillvägagångssätt var till en början klanderfritt då han surfade in på den gamla klassikern mvgplus.se och hittade en lämplig uppgift att ladda ner. Enligt Ljunggren så har han i det här läget väldigt bråttom med att få iväg uppgiften till läraren i tid. Därför väljer Ljunggren att inte öppna filen utan bara skicka iväg den som den är till läraren! Nöjd och belåten kan han nu luta sig tillbaka och vänta in ett MVG+ på slutbetyget eller? Tyvärr så glömde Ljunggren den lilla detaljen att de flesta i sverige inte heter Daniel Ljunggren utan att han borde ha gått in på dokumentet och åtminstone ansträngt sig och bytt namn till sitt eget på uppsatsen...När vi frågade honom vad läraren hade sagt när hon upptäckt detta var, och jag citerar Ljunggren, "Inte så bra...".

Summa summarum:

-Hade jag varit lärare så hade jag uppskattat om mina elever fuskade med stil om de nu är tvungna att fuska!

-Jag hade kunnat betalat en ansenlig summa för att se Ljunggrens min när han kom på att han hade glömt ändra namnet på uppsatsen.

-Till sist kan vi väl konstatera att efter det här avslöjandet från Ljunggren så måste vi utnämna honom till Rydaholms största bad boy för tillfället. Vem hade trott det innan säsongen började?

                                                          
                                            

                                          Tänk på det näst gång Ljunggren!


#12


Både nöjd och missnöjd!

Mycket svårt att hitta vilken känsla som infunnit sig efter matchen mot Berga den här eftermiddagen. Matchen slutade 2-2 efter mycket dramatik, framför allt på slutet! Vi kom till den här matchen med stor tillförsikt och med förhoppningar om 3 poäng och att hitta det spel vi letat efter i säsongsinledningen! 3 poäng är ju uppenbart att det inte blev och enligt mig hittade vi inte det spel vi letar efter heller tyvärr...

Matchen hann knappt börja innan vi ställde till det runt eget straffområde och lyckades inte få bort bollen trots flera tafatta försök. Bollen hamnade hos en Bergaspelare som med ett fint avslut i högerhörnet överlistade Markus i målet. Bra gjort av honom men väldigt svagt agerande av oss. Hela halvleken präglades av att vi tog ett steg bakåt samtidigt som de tog ett steg framåt i duellerna och de var först både på första och andrabollarna kändes det som. Vi hade dock en del bra försök till anfall och bland annat Edgars hade ett bra skottförsök men bollen smet utanför. Utdelningen för oss kom trots den svajiga inledningen och det var på en hörna av Jani som Pierre dök upp på och nickade dit kvitteringen! Strax innan paus så är vi återigen för passiva runt eget straffområde och deras duktiga anfallare vänder bort oss och springer in i Jani och ramlar. Domaren pekar på straffpunkten och jag tror inte han är speciellt nöjd med det beslutet så här i efterhand. Straffen förvaltas säkert och 2-1 underläge i paus är ett faktum!.

Efter att ha snackat ihop oss i paus så startar vi den andra på ett betydligt piggare sätt utan att skapa några direkta farligheter. Det är bättre fart på bollen och på samtliga fötter och det känns som att vi börjar ta över mer och mer. Sedan tycker jag vi går ner oss igen när det inte kommer någon utdelning och vi låter dom hålla i bollen utan att vara nära bollhållaren som vi har pratat om. Vi skapar ändå en del lägen som kunde resulterat i mål men vi når inte riktigt ända fram. När vi flyttar upp folk kommer också deras lägen och efter en snabb kontring får de ett friläge där de kan punktera matchen men Markus kommer ut strålande och avvärjer!

I den 3:e övertidsminuten får Edgars en otroligt billig frispark strax utanför straffområdet och "Arre" kliver fram för att skjuta den sista sparken i matchen. Han försöker skruva den runt muren men träffar istället en bergaspelare i muren och bollen ändrar riktning och ställer deras målvakt totalt! Helt underbart och Berga kan säga vad dom vill om att domaren aldrig borde gett oss den chansen men nu hade domaren åtminstone "gett" lagen var sitt mål!

Däremot hade jag inte protesterat det minsta om Berga avgått med segern då jag tyckte att de spelade väldigt bra fotboll och om de inte var bättre så var de i alla fall minst lika bra som vi var! Värnamo.nu får ursäkta men jag håller inte med om mycket av det som de skriver om matchen trots att jag är en blåvit supporter.
Läs här:http://värnamo.nu/sport/arianit-raddade-rydaholm/.

Vet att alla kan mycket bättre och på något sätt är det skönt att det trots den sena kvitteringen så är det lite sura miner direkt efter matchen. Det måste vara så om vi ska nå dit vi vill och det visar att vi har höga krav på oss själva! Några som ska ha beröm idag tycker jag är Markus i målet som räddar oss från att förlora den här matchen med sin frilägesräddning vi ställningen 1-2. Nermin tycker jag ska beröm för sin andra halvlek där han kom runt på kanten och var nära på att få utdelning! Sen är det skönt att han sådana spelare som "Arre" som kliver fram när vi som bäst behöver det och hänger dit en frispark! Även om han inte var lika suverän som han varit i tidigare matcher i år så visar han varför han för tillfället är lagkapten, tack för det "Arre"!

Garderar mig med att jag kanske är lite för hård mot laget så här direkt efter matchen men jag skriver ju faktiskt vad f-n jag vill på den här bloggen!

Nya tag nästa helg i säsongens svåraste bortamatch mot Oskarshamn!!

#12


Topplag eller inte?

Ska absolut inte överdramatisera betydelsen av matchen hemma mot IFK Berga på lördag men det känns lite som att vi står vid ett vägskäl för säsongen. Vi har resultatmässigt inlett på ett helt okej sätt men vad gäller vårt spel så här långt så är vi inte alls särskilt nöjda! I matchen mot Saxemara spelade vi bra fotboll men fick ingen utdelning och i övriga matcher har det stundtals varit väldigt bra för att sedan vända till det sämre. Nu känner jag på mig och ser fram emot en match där vi både spelar så bra vi kan och där vi också förvaltar våra chanser väl och visar att vi är ett av de bästa lagen i den här serien! Vi har en del spelare borta inför lördagsmatchen och det är vår lagkapten Joel som fortfarande har problem med ett knä, Ivan Vasilj som är avstängd sen sist och jag själv är så klart fortfarande borta! Däremot får vi tillbaka Ivan Spahic sedan den senaste matchen vilket känns väldigt bra då han kanske varit vår bästa spelare i säsongsinledningen!

Om våra motståndare Berga vet jag inte så mycket om mer än att de är en nykomling som vann division 4 förra året och som själva har stora förhoppningar på denna säsong! Än så länge har de inte infriat sina egna förväntningar utan har bara skrapat ihop 4 poäng på lika många matcher! Vi mötte dem för två år sedan när de åkte ur och då vann vi hemma med 2-1 om jag inte minns fel. Bortamatchen är svår att glömma bort då det var en sådan match där allt vi sköt på gick in och vi lyckades vinna med 7-3 i en helt sanslös match. Sådan utdelning kan vi väl knappast drömma om på lördag eller?

Bara för att jag berömde "Chrille" senast så var han inte närvarande på träningen ikväll, hoppas han inte tror att han kan göra hur han vill nu utan att han kommer upp på lördag och håller koll på att rätt tröjor hamnar på rätt spelare o.s.v.

Grillmaestro "Nesco" fixade käk efter träningen ikväll och det får han definitivt med beröm godkänt för! Grilloset la sig över hela Rydaholm, eller det sträckte sig åtminstone till Olssons villa för det dröjde inte många minuter från att grillen tändes till att Olsson trippandes dök upp bredvid "Nesco". När han kom så sa han att han precis ätit men när jag var tillbaka från min tröjhämtning på andra sidan planen så hade en korv slunkit ner lika f-n! Du är givetvis alltid välkommen Olsson!

För egen del så har jag börjat jogga på mitt skadade knä som känns förhållandevis bra faktiskt! Var på magnetröntgen förra måndagen och ska operera mig nästa fredag! Därför tänkte jag att jag skulle få reda på vad jag ska operera. Ringde därför ner till ortopeden för att kolla om de hade något svar. Tanten på andra sidan luren sa dock så här "Vi har inget svar på det, vanligtvis får man inte reda på vad det är förrän man ska opereras". Ja men tack för det för det är ju helt ointressant att veta vad man ska operera! Var det ett dåligt skämt eller ska vi vara oroliga för den svenska sjukvården tro?

Har tänkt så det knakar på lika som bär i vårt lag sedan jag hittade likheten mellan Nermin och Frodo. Har dock inte hittat något bra utan får helt enkelt bjuda er på någonting annat. För er som kollat på hockey-VM så känner ni igen den ena och den andra hör till allmänbildningen!

                                                      
                            
 Calle Johansson (Hockeyexpert)                Frankenstein (Monster)


Sov gott nu och bege er till Kungshall klockan 15 på lördag och se till att hjälpa oss till 3 friska poäng!

#12


Tredje raka!

Har varit tekniska problem på blogg.se senaste dagarna så därför har det inte varit möjligt att lägga upp något nytt inlägg. Det har varit både en händelserik och framgångsrik helg sett med blåvita ögon och även om jag inte varit med på allt så ska ni få lite information kring helgen som varit.

Hade tyvärr ingen möjlighet att vara med på matchen i söndags nere i Blekinge mot Sillhövda utan fick följa slutminuterna på gästboken vilket var betydligt mer nervöst än det brukar vara när man ser det live! Matchen i sig var enligt de jag pratat med inte mycket att hänga i julgranen och Sillhövda spelade (om det nu kan vara möjligt) ännu enklare än vad Alstermo gjorde i vår senaste match. Sillhövda ska tydligen också ha fått dispens för storleken på sin hemmaplan vilket ska ha varit en av orsakerna till att spelet inte nådde några högre höjder.

Kenan ger oss ledningen i den första halvleken men ganska omgående i andra halvlek kommer repliken från Sillhövda. Sedan kommer äntligen islossningen för vår anfallare Markus som inte haft något flyt med avsluten i de tidigare matcherna. Nu får han göra både 2-1 och 3-1 och det skulle visa sig bli avgörandet. Trots att Sillhövda reducerade till 2-3 med några minuter kvar så lyckas vi hålla undan och ta den tredje raka segern! Notera också att Ivan Vasilj drog på sig 2 varningar i matchen och är därmed automatiskt avstängd i nästa match hemma mot Berga.

Det är inte bara A-laget som är i form utan även U-laget ångar på i sin serie där vi efter 4-0 segern borta mot Bor igår har 9 poäng av 9 möjliga. Det var inget snack om vilket lag som var bäst igår och det var lång stunder spel mot ett mål mot ett Bor som hade stora problem att hänga med oss. Edgars gjorde 2 mål, Ivan och Per gjorde var sitt! Självklart alltid skönt med vinst och 3 poäng men igår var vi nog flera som pustade ut när slutsignalen gick och skadeläget var oförändrat. Som jag skrev innan så hängde inte motståndet med och risken för skador ökade ju längre matchen led. Förutom Sony som fick en smäll på foten så överlevde samtliga drabbningen vilket är extra skönt nu med tanke på hur skadeläget såg ut senast för A-laget mot Sillhövda!

Måste även passa på att hylla vår materialare "Chrille" lite extra här på bloggen idag! I söndags var han med A-laget ner till till blekinge en hel dag för att sedan gå på ett nattpass på jobbet när han kom hem. Igår följde han med U-laget till matchen mot Bor och direkt efter den så stack han återigen iväg på nattjobb! Lägg därtill allt jobb han gör under matcher och träningsveckor för oss spelare som blir väldigt bortskämda och det är lätt att man börjar ta det för givet! Alla uppskattar det jobb du gör "Chrille"!

Njut av solen nu så kommer det en rapport om läget inför matchen mot Berga på tosdag kväll eller fredag!

#12

Var sitter ljumsken Sony?

Normalt sett brukar blogginläggen på torsdagskvällarna vara slutet på en träningsvecka för oss men den här veckan står det även ett pass på schemat imorgon då vi inte har match förrän på Söndag! Matchen på söndag spelas borta mot Sillhövda klockan 15:00 och vi kommer möta en nykomling som är obesegrade så här långt efter 3 omgångar! Sillhövda har börjat starkt med bland annat en 1-0 seger borta mot Växjö BK på torparängen i den senaste omgången. Självklart ett lag med ett stort självförtroende som enligt de som såg matchen i Växjö förra helgen kämpar och sliter hårt för varandra! Det här är dock samtliga i laget helt inställda på och som vanligt under den här säsongen är det vi som bestämmer hur vi vill att matchen ska utvecklas sig och hur den ska sluta!

Våra två ungtuppar Sony och Ljunggren har inte haft någon imponerande vecka så här långt rent intelligens och allmänbildningsmässigt. I tisdags så förklarade Ljunggren för Sony att han hade ont i sin ena ljumske varpå Sony fundersamt undrade var någonstans ljumsken egentligen sitter på kroppen? nog för att han bara är runt 17 år men man får ju trots allt hoppas att hans lärare eller föräldrar någon gång under de åren gått igenom de olika kroppsdelarnas plats och funktion...Ljunggren ville inte vara sämre utan han talade om att han inte hade en aning om vad en feminist är för någonting när "Vedde" och jag använda ordet i något sammanhang jag inte kommer ihåg. Ljunggren revanscherade sig dock en aning när han efter en del funderingar räknade ut att det förmodligen rörde sig om någonting kvinnligt! Ja vad säger man? dagens ungdom och så vidare, finns det hopp om framtiden i Rydaholm tro?

#12


Seger även för U-laget!

Det blev seger även för U-laget i sin match som spelades under söndagskvällen! Segersiffrorna skrevs till 2-1 mot Burseryd i en lika kylig som medioker match. Vi försöker verkligen spela bollen på backen men vi gör det i ett ganska lågt tempo och Burseryd gör inte allt för mycket för att dra upp tempot dom heller. Nermin prickar ribban från ett långskott utanför straffområdet efter en fin aktion och samma man sparkas senare ner av en bortaförsvarare i straffområdet och fixar en straff åt de blåvita. Edwin tar hand om den och placerar säkert in bollen i Målvaktens högra kryss! I övrigt hände inte mycket mer än att bortalaget hade ett ribbskott strax innan paus.

Andra halvlek dominerar vi och det känns som att Burseryds spelare börjar bli trötta. En bit in i den andra halvleken hamnar bollen hos Jorens, som stannat kvar offensivt efter en hörna, och han gör inga misstag utan stöter in bollen i mål på ett tillslag från nära håll! Efter det känns det avgjort även om de reducerar med 10 minuter kvar! Vi missar väldigt många frilägen i den andra halvleken men trots det så lyckas vi hålla undan och ta andra raka segern!

Som sagt ingen höjdarmatch men alla försöker spela trevlig fotboll vilket jag tycker är prio 1 för det här laget! Dessutom så krävs det ju två för att dansa och Burseryd hade inte riktigt förmågan att bjuda upp till någon större underhållning! Alla gör en okej insats i Rydaholm men jag vet även att alla kan mycket bättre! Får även passa på att tacka alla Hordaspelare, gamla som unga, som ställer upp och gör det möjligt för oss att ha två seniorlag!

God natt! #12

0 insläppta och fortfarande obesegrade på Kungshall!

Igår tog A-laget som bekant emot nykomlingen Alstermo IF i division 3 sydöstra götalands tredje omgång och matchen blev precis som väntat. Det syntes idigt i matchen att Alstermo kommit till Kungshall med målsättningen att sno med sig en pinne genom att backa hem och spela enkelt! I första halvlek följde de sin matchplan helt perfekt och vi bjöds inte på några som helst ytor bakom deras backlinje och vårt spel blev ofta ganska statiskt och stillastående. Det är egentligen inte några målchanser att tala om i den första halvleken från något av lagen även om "Vedde" har ett skott som målvakten enkelt kan rädda. Deras anfallsspel handlar mest om en långboll på deras duktiga anfallare men det känns aldrig riktigt farligt! Även om vi inte skapar så mycket lägen som vi vill så stressar vi inte upp oss utan vi rullar runt bollen bra och visar upp ett tålamod som tidigare säsonger ofta saknats i den här typen av matcher!

I paus byter "Henke" in Ivan Vasilj istället för Markus vilket strax därefter visar sig vara ett genidrag! I 55:e minuten skjuter "Arre" en riktigt bra frispark som målvakten imponerande nog lyckas rädda och tippa till hörna. På den efterföljande hörnan blir det kalabalik på mållinjen och någonstans i den röran så håller sig Ivan Vasilj framme och stöter in bollen i mål! Ett förlösande mål såklart då det är mentalt jobbigt att spela mot den här typen av lag utan att få utdelning. Sedan rullar spelet på och tio minuter efter ledningsmålet utökar Ivan till 2-0 när han skallar in bollen vid den främre stolpen efter ett bra inlägg av Björn! Alstermo skapar därefter sin enda riktiga målchans när de lyckas få ett friläge efter en dålig omställning av oss. Markus kommer dock ut bra och avvärjer den attacken.

Edgars har haft både oflyt och oskärpa i sina avslut tidigare matcher och det märktes att han var riktigt sugen på att få göra sitt första mål i Rydaholmströjan idag. Ett missat friläge hann han med i den andra halvleken innan han i den 86:e minuten från 5 meters håll med full kraft sköt in både boll, målvakt, frustration och en del ilska i nät! 

Det var utan tvekan en välförtjänt seger men vi fick jobba ganska hårt för den och Alstermo kommer säkert stjäla en del poäng framför allt på sin hemmaplan! Det är ingen rolig fotboll att titta på men de gör det bra så länge de orkar!

Ikväll är det b-lagsmatch mot Burseryd på Kungshall klockan 17 och jag själv gör tränardebut tillsammans med Palle Rydberg! Jag siktar på en kometkarriär så det är nog säkrast att ditt lag fortsätter prestera som de gjort de senaste matcherna "Henke"!

Var på en av de segaste division 3 matcherna på länge i fredags när Moheda tog emot Ryssby. Vi gick en kvart från slutet men jag tror det blev 3-1 till Moheda. "Sebbe" Haraldsson var bra och gjorde 2 av Mohedas mål medan Dennis Martinsson gjorde Ryssbys första för säsongen. I övrigt var det ingen rolig tillställning, vilket Olsson rutinerat nog verkade ha förutspått då han stod och drack medhavda öl (skrockandes såklart) vid sidlinjen.


#12

RSS 2.0