Överlycklig att jag är student!

Ja idag har det verkligen känts att man lever och jag tackar samtliga gudar uppe i skyn för att jag fick vakna upp som student annu en dag! Samtidigt som flera i truppen steg upp klockan 06:00 imorse för ett hårt arbetspass så kunde jag med gott samvete sova vidare ytterligare några timmar. Vetskapen om lagkamaraternas olycka gjorde inte saken sämre och ordspråket skadeglädje är den enda sanna glädjen stämde till 100%! Nåväl ni har redan fått en kort uppdatering från den första dagen av Åryd cupen så jag tänkte fylla på med gårdagens händelser.

Första matchen spelade vi redan klockan 10 mot FC Växjö och den är knappt värd att kommentera, 90% av oss låg fortfarande kvar i sängen, inklusive jag själv, och matchen blev också därefter. 0-0 blev det och det muttrades säkert på flera håll i hallen att entrépengen borde lämnas tillbaka. Redan innan matchen var vi klara gruppsegrare vilket betydde att åttondelsfinalen mot Alvesta spelades först på kvällen. Här kom vi överens om att vi måste upp ett antal snäpp och visa för alla andra men även oss själva att vi kan så mycket bättre! Vi gör den klart bästa insatsen för turneringen och vinner med 1-0 efter mål av Lettlands svar på Messi , Edgars! Vi tar även en 1-0 seger i matchen mot Rottne efter en hård match med ganska fult spel och en hel del efterslängar. Enligt Rottnes supportrar så var Rydaholm den enda bidragande orsaken till det fula spelet och det skreks både det ena och det andra till oss spelare. Som tur var hade Henke innan denna match redan försvunnit iväg på solsemester annars hade han fått skämmas rejält över sin befolkning från hans hemort! Vedde avgjorde snyggt med vänstern i slutminuten och nu är vi hur som helst i semifinalen som spelas mot Öster om 2 veckor!

Trots den hårda helgen blev det som vanligt träning i värendsvallens innandöme. Det var många trötta kroppar som körde de fyra varven cirkelträning men den som hade det klart största problemet var Ljunggren. Han fick börja vid den stationen där det stod "pusch ups" på lappen. Den gode Ljunggren stod ett bra tag och kliade sig i huvudet och kunde för sitt liv inte begripa varför vår måndagstränare David skulle blanda in engelska i träningen och framför allt inte med tanke på att ingen av Letterna var närvarande! Efter mycket om och men förstod Ljunggren att det handlade om armhävningar och suckade tungt men kämpade på stenhårt trots alla motgångarna! Han har inte bara blivit starkare nu utan han har dessutom lärt sig ett nytt ord att briljera med på nästa engelskalektion ute i Rydaholm!

#12

Åryd uppdatering

Är helt slut men gör ett sista dödsryck med en uppdatering från första dagen av Åryd Cup. Vinst i första matchen med 2-0 utan något glänsande spel. Målskyttar blev våra två provspelande lettländare vars namn jag ännu inte lärt mig. Men den ena har ett namn i stil med Göran fast på Lettländska då givetvis och Lett nummer 2 heter Edgar eller Edgas tror jag. Hur som helst seger även i vår andra match mot Grimslöv även där med 2-0, målskytt ggr 2 Joel! Nähe upp tidigt imorgon, spelar mot FC Växjö redan klockan 10, så nu blir det bingen för min del! sleep tight alla!

#12


Åryd cup

Missade naturligtvis den mest aktuella händelsen för oss närmaste tiden och den kommer ske till helgen! Åryd cup går då av stapeln och vi kommer möta Sandsbro, FC Växjö och Grimslöv om jag inte minns helt fel! Ni som vill komma och stötta oss imorgon så spelar vi vår första match strax innan klockan 16! Ni är alltid varmt välkomna!

#12


Ny Säsong och ny bloggare!!

Efter ett längre uppehåll är nu bloggen äntligen tillbaka och ser framåt mot en ny säsong för de blåvita krigarna uppe på Kungshall! Inför förra säsongen lämnade vår tidigare bloggskrivare Tobbe Wilhelmsson över stafettpinnen till Patrik "hammarn" Johansson som drev bloggen tillsammans med vår kapten Ivan Vasilj. I år kliver hammarn ner från bloggtronen och lägger dessutom sina skor på hyllan (tills vidare?) vilket gör att det återigen blir ett tronskifte och i år är det jag, Daniel Friberg, som ska göra mitt bästa för att alla ni bloggläsare ska ha koll på vad som händer i och runt Texas!

Det har självklart hänt en hel del sedan vi avslutade vår senaste säsong. Det känns inte som att det finns så mycket mer att säga om föregående säsong mer än att vi är otroligt besvikna och missnöjda med vår prestation men att vi samtidigt tar med oss den styrkan vi visade de sista matcherna när det var riktigt skarpt läge och tar med oss det in i säsongen 2011. Truppen börjar sakta men säkert ta form och ni är säkert intresserade av en liten uppdatering kring hur truppen ser ut, så här kommer det:

Nyförvärv: Markus Lindberg 24 år, kommer senast från Växjö BK där han har ett antal säsonger bakom sig som förstamålvakt. Markus är en målvakt med stor pondus som styr sitt försvar på ett mycket bra sätt och utstrålar säkerhet i målet. Det känns mycket bra att Markus valde Rydaholm då en säker sista utpost i ett lag är ett måste för en topplacering.

Markus Gustavsson 21 år, senaste klubbadress för honom är Sandsbro i division fyra där han stänkte in omkring 15 mål förra året. Markus är en kvick teknisk forward med ett bra avslut och förhoppningsvis kan han hålla i sitt målsnitt från förra året även i år.

Per Lundgren 21 år, spelat de senaste säsongerna i Vetlanda FF och används framför allt som en hårt arbetande defensiv innermittfälltare.
Alla tre är riktigt bra killar utanför planen också och de har kommit in i gruppen på ett strålande sätt och jag är övertygad om att de kommer trivas i Rydaholm. Det finns ytterligare några spelare som är nära en övergång och dessa återkommer jag med när det blir helt klart.

Här kan vi även lägga till Vedran Neric som hade en skadefylld säsong förra året och som endast gjorde en handfull matcher på hela säsongen. Vi hoppas självklart på en helare Vedran i år både för hans egen skull men även för Rydaholm då vi vet vad han kan när han är i full form.

Som alltid inför varje säsong så tappar man tyvärr också spelare och så även denna säsong, så en lite uppdatering även där:
Andreas Birgersson valde att fortsätta sin fotbollskarriär i Ljungby IF, självklart känns det tråkigt då det är en bra fotbollsspelare och framför allt en skön person vid sidan av planen men vi önskar Andreas lycka till i framtiden!

Anton Fäldt, Jeff och Jack Sundell valde Hovshaga alla tre och vi hoppas att åtminstone de båda bröderna snart kommer tillbaka till sin hemort!

Lucas Citron spelar i Moheda nästa säsong.

Vi har också tappat tidigare nämnda hammarn som valt att inte spela fotboll nästkommande säsong. Det känns tråkigt att han valt att sluta och han kommer saknas både på plan men kanske framför allt i pendlingsbilen. Men för er som saknar honom lika mycket som jag så är det bara att traska ner till idrottskliniken där han hänger mest hela dagarna!

Jag har säkert glömt att nämna någon men jag lovar att återkomma så fort det händer något nytt! I övrigt så kommer ledarstaben att se ut precis som den har gjort tidigare vilket känns väldigt bra. Den kontinuiteten vi haft i två år med Henke, Nesco och övriga personer som hjälper till kring laget tror jag kommer lyfta oss yterliggare några snäpp denna säsong!

Att notera i övrigt: Mycket glädjande är att Pierre Rosberg valde att fortsätta ännu en säsong hos oss. En otroligt viktig spelare för oss som alltid ger 100% vare sig det är träning eller match och sådana spelare kan man aldrig få för många av. Dessutom är det en suverän kille även utanför planen!

Vår trogne materialare Chrille har opererat sina ögon för några veckorsen för att slippa bära glasögon. Operationen gick enligt Chrille själv riktigt bra även om han var blind på ena ögat någon vecka ungefär!

Ett rykte kring ovanstående man som bloggen snappat upp gör gällande att Chrille själv uttalat sig om att han tänker snöra på sig gympaskorna och börja löpträna. Bloggen uppmanar dock alla läsare till att ta detta rykte med en nypa (näve?) salt tills ni eller jag har sett det här fenomenet med egna ögon!

Har en känsla av att detta inlägget blev väldigt långt men jag hoppas ni orkat läsa alltihop!

#12


RSS 2.0