Årets första förlust är ett faktum!

Ja till slut kom den första förusten för Rydaholm under 2011 och det blev Tenhult som blev våra övermän! Vet inte så speciellt mycket om matchen då jag inte var där men enligt tidningar och spelare i laget så var Tenhult klart bäst i den första halvleken medan Rydaholm hade den andra. Matchen slutade 2-1 till Tenhult men vi ska tydligen ha varit riktigt nära att vända på matchen i den andra halvleken! Markus G. gjorde mål igen och hans målform håller i sig. "En snedspark från 2 meter som gick stolpe in" svarade han när jag frågade hur det gått till. Precis som de stora målskyttarna brukar göra sina mål då!

Det blev 2-1 förluster för både Jorens och hans bror Kaspar som fick stryk i EM-kval matchen mot Israel med 2-1 borta. Dock får de båda bröderna vara nöjda med sina insatser då Jorens tillsammans med Pierre var de två bästa spelarna i vår match och Kaspar nätade för sitt hemland! När vi ändå är inne på Lettlands landslag så spelade även deras U-21 landsag en träningsmatch där vår andra lett egentligen var uttagen. Dock så valde Edgars att stanna i Växjö och spela match mot Tenhult istället. Helt rätt prioritering måste jag säga!

I övrigt så är Ivan och Ivan båda tillbaka i full träning efter en tids frånvaro. Ivan Vasilj kom in med ett stort leende på läpparna ikväll och berättade att han tack vare halsflussen lyckats gå ner 6 kilo. Henke tog snabbt bort den glädjen från Ivan genom att tala om för honom att det bara var muskler som försvunnit och att fettet var kvar på kroppen. Säg den lycka som varar för evigt Ivan!

För egen del så har jag äntligen fått tid hos en läkare imorgon som förhoppningsvis kan konstatera om det är en korsbandskada eller åtminstone kan skicka iväg mig på röntgen. Får be en stilla bön innan jag går och lägger mig och tala om för herren där uppe att jag med glädje tar vilken knäskada som helst utom just den preliminära som jag fått!

Tänkte försöka göra intervjuer med letterna också framöver men måste skaka fram deras mejladresser och slipa på min engelska först men förr eller senare så kommer det!

#12



Åter i träning!

Gjorde min första träning med laget på ett par veckor igår då det var fys under Värendsvallen för samtliga spelare! Trots att jag var i gymmet själv i stort sett hela passet så var det helt klart värt att åka ner för att träffa alla! Det ser väldigt bra ut i laget för tillfället och det är flera spelare som säger sig vara bättre tränade än någonsin och den känslan har även jag haft under den här försäsongen! Ivan och Ivan väntar fortfarande på att kunna börja träna för fullt men som jag varit inne på innan så är det inga större skador som stoppar dem...

I övrigt så fick Vedde och jag skäll av Karlsson jr. när vi stod och diskuterade Big Brother händelser. Karlsson jr. sa att vi i samma ögonblick sjönk i hans ögon och talade om att han minnsan kollar på det betydligt mer intellektuella och mogna programmet "Arga snickaren". Förmodligen handlar den här bitterheten bara om att han fortfarande bor hemma och inte får se på vad han vill för sina föräldrar.

Ljunggren hatar Eric Saade, enligt honom skulle nämnde Saade aldrig bli accepterad om han flyttade till Rydaholm. Tror inte det är något scenario som han behöver ligga sömnlös och grubbla över dock.

På lördag klockan 13 i Värnamo är det återigen dags för Rydaholm att mäta sina krafter mot ett division 2 lag. Det är Tenhults IF som står för motståndet den här gången och som vanligt uppskattar vi om så många som möjligt kommer och tittar! Jag själv ska till gbg i helgen så missar tyvärr matchen men jag ska se till att ni får ett hyfsat matchreferat här på måndag!

För er som vill så kan ni läsa lite mer från mig på en blogg på smålandsposten, Länken kommer här: http://www.smp.se/blogg/lokalfotboll/gastblogg-skador-kommer-sallan-lagligt(2480627).gm

Ha det kanon där ute nu!

#12

Lettländsk invasion och succé under lördagen!

Äntligen får vi väl säga så är våra två lettiska vänner på plats i Växjö och klara för spel i den blåvita dressen! Jorens och Edgars har tränat med laget under veckan som jag har förstått det och redan idag blev det 90 minuters spel för båda två i matchen mot det nyblivna division 2 laget Gislaved!

Vi i publiken hade knappt hunnit ställa oss till rätta innan en Gislavedsspelare snurrade upp några Rydaholmare nere vid kortlinjen och spelade snett inåt bakåt till en fristående medspelare som bara hade att bredsida in bollen i mål. Efter den chockstarten jämnar spelet ut sig och det dröjer inte länge innan Edwin sätter fart på högerkanten och tar sig förbi ett par motståndare och slår ett fint inlägg till Edgars som sökt sig in i straffområdet. Han klipper till direkt och målvakten är helt utan chans efter det fina avslutet! Edgars var inte färdig med det utan hinner också med att dubbla sin målskörd innan halvtidsvilan. Edgars snappar upp en långboll som missbedöms totalt av Gislavedsförsvar och får ett rent friläge. Kyligt väntar han ut målvakten och placerar bollen utom räckhåll för målvakten i det vänstra hörnet!

I den andra halvleken tar Gislaved över spelet och skapar en hel del farligheter i straffområdet när vi inte är riktigt resoluta i vårt agerande. Som tur är så har vi Markus i målet som gör flera fantastiska räddningar i matchen och ser till att vi behåller 2-1 ledningen matchen ut! Vi skapar inte särskilt många målchanser i den andra halvleken men vi bjuds på stora omställningsmöjligheter då Gislaved flyttar fram mycket folk. Tyvärr brister det lite i de avgörande momenten fram till målet men intentionerna är många gånger väldigt bra!

Sammanfattningsvis så tycker jag vi gör en klart godkänd match med tanke på förutsättningarna. 6 stycken spelare som normalt spelar kontinuerligt var inte tillgängliga till matchen vilket gjorde att de flesta fick spela 90 minuter! Edgars gjorde en strålande första halvlek och var bra rakt igenom och Jorens spelade stabilt i backlinjen. Markus i målet var bäst på plan och sen var det riktigt kul att se Edwin som spelar med stort självförtroende nu och bara blir bättre och bättre! Även glädjande att Karlsson jr. gjorde ett inhopp i matchen och är på gång!

Nog för att det är trist att vara skadad men det är ganska underhållande att stå vid sidan av med Rydaholmssupportrarna också! Den skrockande Olssons skratt smittar av sig, att få se Fridas glädje över hennes nya succévärvningar och alla andra underbart enögda fans som följer med på varenda match! Ni är guld värda och ni uppskattas av oss alla!
Höll på att glömma vår materialare Chrille som varit i farten igen, den här gången är det långfingret som fått sig en törn och skadan går under kategorin onödiga skador! Chrille hade tagit några glas och lackade ur på någonting och skulle drämma handen i väggen. Tyvärr träffade han även en spegel och drog av en sena och fick operera. Detta resulterade i någon sorts fixeringsställning på långfingret vilket gör att han vare sig vill eller inte pekar finger åt alla han möter!

Här har ni nyförvärven i bild, Jorens till vänster och Edgars i mitten! Till höger har vi Chrille och hans flickvän Hedda mer förälskade än någonsin!




Trevlig helg! #12


Träningsmatch!

Efter ett par veckors uppehåll från träningsmatchandet är det återigen dags för spel på Ljusevekas konstrgräsplan! Dock är den endast arrangerad för de morgonpigga och kommer starta redan klockan 11 mot Gislaved! Vi hoppas trots detta givetvis på att det som vanligt kommer lite publik som stöttar oss nu när seriepremiären närmar sig mer och mer!

Ivan och Ivan är de två som jag vet inte har kunnat medverka på träningarna på sistone men det ska inte vara någon större fara! Ivan Spahic träffade jag på rehaben i måndags och han har en krånglande fot som han just nu försöker träna upp. Enligt han själv är det mest en försiktighetsåtgärd och i dessa matcher finns det ingen anledning att riskera någonting! Ivan Vasilj har varit sjuk ett tag men inte heller här är det något allvarligare men skulle inte tro att Henke chansar med honom heller utan att veta alltför mycket!

I Ivan Vasiljs frånvaro i anfallet ges det utrymme för Markus Gustavsson vilket kan bli mycket intressant, om det inte vore för starttiden på matchen. Mötte honom alldeles nyss på biblioteket och jag har inte sett en tröttare människa sen jag slutade mitt sommarjobb 2005 på ett äldreboende. Är han lika trött på lördag som han såg ut idag så får nog Henke dessvärre leta efter ett nytt ess i den norrländska rockärmen!

                                        Markus G.09:30 torsdag?                                

                                                                    Oacceptabelt trött var han och drog nästan ner bloggaren i träsket!

                                                                

Oacceptabelt trött var han grabben och han drog nästan ner bloggaren i träsket!

Over and out!

12#


Intervju med försäsongens supersub!

Helgen är över och i vanliga fall brukar det vara dags för ett matchreferat här nedan men så är icke fallet denna måndag då vi varit både spellediga och träningslediga! Har inte heller någonting annat att rapportera från Rydaholmslägret utan den här måndagen ägnas helt åt ett målfarligt nyförvärv vid namn Markus Gustavsson!

Tjena Markus, hur är läget?


Tjena! det är bara fint.


Du är student precis som jag, vad pluggar du för något?

Jag läser civilekonomprogrammet. Är snart klar med mitt andra år och kommer läsa två år till.


Hur skulle du beskriva dig själv som person?

jag vet inte, snäll kanske? haha.


Och som fotbollsspelare?

Snabb och ettrig passar nog ganska bra. gillar att utmana och göra mål :)


Du är ny från Sandsbro för i år, vad tycker du är skillnaderna mellan din gamla och din nya klubb Rydaholm?

Båda två är väldigt fina klubbar med mycket roliga sköna människor, både på plan och runtom. Den största skillnaden tror jag är träningsinställningen. Spelar man i division tre går det inte att lattja runt på träningarna utan man får ta vara på alla tillfällen man får att bli bättre.


Vad gör Markus när han inte befinner sig i skolan eller på fotbollsplan?

Han spelar mycket tv-spel, haha. Sen sitter jag mycket i biblioteket och fikar, men det räknas väl som att vara i skolan? ;)


Hehe, det räknas till studentlivet åtminstone! Till sist, vad kan den hängivna publiken på Kungshall förvänta sig av dig under den kommande säsongen?

Förhoppningsvis många mål ;)


Tack för pratstunden och lycka till under säsongen!
Tack! Ha det bra!



Markus är en riktigt bra kille som smält in bra i gruppen och som också visat upp fin kvalité på fotbollsplan! Hans krånglande knä börjar ge med sig och får han bara vara skadefri kan jag lova er att han kommer ställa till det för många försvarare och målvakter i årets serie! Har inte under mina år i Rydaholm sett en mer klinisk avslutare än Markus! (Du får ursäkta Ivan men du har många andra kvaliteter!)

#12

Intervju med vår nye bollstoppare!

Tyvärr blir bloggen lite eftersatt för stunden då det är mycket som händer just nu och en hel del att tänka på för egen del men jag lovar att hålla uppe den så gott jag kan! Hur som helst så var jag på undersökning av mitt knä i måndags och fick beskedet att jag nästan helt säkert slitit av korsandet...Ingen röntgen har gjorts ännu men sjukgymnasten jag var hos kan sin sak och han var helt säker på detta tyvärr! Jag kände det på mig innan och var förberedd på det men det känns ändå för jävligt för tillfället! Det var många år sedan jag såg fram emot en säsong lika mycket som den i år och jag har heller aldrig känt mig i bättre fysisk form vid den här tidpunkten på året vilket gör allt ännu lite tyngre... Jag ska börja med rehab på måndag redan och på något konstigt sätt så känner jag mig ändå ganska motiverad för det även om jag vet om att det är en lång väg tillbaka! Något som gjort det lättare är att många spelare, ledare och andra i föreningen har visat att dom bryr och det är framför allt det sociala som fotbollen ger som jag saknar för tillfället när jag inte kan närvara på träningarna!

En hel del nyförvärv har jag kort presenterat i tidigare inlägg men för er skull och även lite för min egen kanske så har jag tänkt att vi ska få lära känna dom lite mer personligen! Kan inte lova någonting men förhoppningsvis har jag hunnit med att intervjua samtliga innan serien drar igång! Så håll till godo för här kommer en intervju med en målvakt som har många bollar i luften!

- Hallå Mackan! Hur mår du?
Hej Daniel!
Det är mycket bra med mig.
 
 
- Du är ny för säsongen i Rydaholm, vilka intryck har du fått av föreningen så här långt?Jag har ifrån början fått ett mycket bra intryck av föreningen som helhet, välorganiserad. Spelare, ledare och människor omkring har varit väldigt positivt och hjälpsamma. Det är ett mycket trevligt gäng vi har byggt ihop.
 
 
 -Som jag har förstått det arbetar du också en hel del med fotboll på dagarna, är drömmen att få jobba med fotboll på heltid i framtiden?
Det kan man säga. Ett av mina delmål är att få bedriva målvaktsträning 100% men det är en lång väg dit med hårt arbete.
 
 
 - Vilket lag i fotbollseuropa håller herr Lindberg en extra tumme för nu när ligorna snart kommer att summeras?
Hmm.. jag kan inte säga att jag har ett favoritlag internationellt. Östers IF vill jag skall gå bra men sedan finns inte många lag som har lyckats charma mig.
 
 
 - Om vi blickar framåt mot den stundande säsongen, vad tror du om Rydaholms chanser för avancemang i år?
Vi kommer att spela ett mycket bra spel i år och klarar vi att hålla upp den otroliga koncentration och närvara vi haft på träningen tror jag att vi är något på spåren.
 
 
 - Vad kan då den kräsna men underbara Rydaholmspubliken på Kungshall förvänta sig av dig/oss 2011?
De kan förvänta sig att vi kommer göra allt vi kan, på varje träning och match, för att bli bättre för att spela ett underhållande spel.
 
 
 - Till sist, vilken färgkombination föredrar du, blått och vitt eller gult och svart? (Finns bara ett korrekt svar och inget utrymme för något diplomatiskt  svar!)
Jag spelar för blått och vitt även om min moderförening(Tidaholms GIF) spelar i svart och gult.
 
 Tack för pratstunden och kör hårt nu!
Tack Daniel, detta gör vi om!



En sympatisk och trevlig kille den där Markus och efter vad jag sett av honom hitills så är han en person som är en stor tillgång för oss både på och utanför planen!

#12

Inte som man tänkt sig...

Nej det blev inte direkt någon festlig lördag som det var tänkt på förhand, speciellt inte för egen del. Som ni redan vet så var det match mot Myresjö i Värnamo som stod på agendan först och främst och den första halvleken är mest bara sömnig och seg och det står 2-1 till oss efter mål av Joel och Pierre. Tio minuter in i den andra halvleken var olyckan framme för egen del när jag skulle göra en riktningsförändring. Benet vek sig, det small till i knät och det gjorde så fruktansvärt ont blandat med rädslan över vad som hände i knät gjorde att denna helg blev betydligt tråkigare än väntat. Vad som hänt har jag ingen aning om och det är det som känns absolut jobbigast men nu är det bara vänta på domen och hålla tummarna helt enkelt!

Resten av matchen kan jag inte säga så mycket om då jag inte såg speciellt mycket av den. Jag vet bara att vi ökade på ledningen gånger två genom Markus "supersub" Gustavsson och Kenan! En hyfsat stabil 4-1 seger blev det men jag tror varken vi spelare eller ledare var särskilt nöjda med matchen utan det var snarare Myresjö som i ärlighetens namn var ganska dåliga långa stunder i matchen!

Kan inte heller rapportera så mycket från lagfesten och inkilningen mer än att Karlsson jr, enligt egen utsago, vann sångtävlingen! Jag vet att det låter helt osannolikt och jag kommer inte tro det heller om inga bevis plockas fram men får väl ändå kosta på mig ett grattis med tanke på hans omtanke gällande mitt knä!

Nu ska Ipren 400 mg och jag ta en tupplur! sov gott alla blåvita!

#12

Hammarn, Myresjö och lite inkilning!

Efter en helt ledig helg från varandra och fotboll så var det i måndags dags för ännu ett pass med David under Värendsvallens slitna läktare. Henke hade förmodligen informerat David om den lediga helgen som varit och han bjöd på ett av de tuffaste passen under den här försäsongen! Trots träningsvärken och tröttheten så känns det riktigt bra både under passen och efter passen för det ger verkligen resultat och det har märkts både på fotbollsträningarna och på de matcher som vi spelat. Det känns som att samtliga spelare är bättre rustade inför säsongen än vad vi har varit tidigare! Måndagspasset följdes upp av egen träning på tisdagen och ikväll onsdag avverkade vi 1,5 timme fotbollsträning på Värendsvallen konstgräs med riktigt bra fart stundtals!

Var för övrigt ledig idag och passade då på att besöka Ivan Vasilj som "jobbade" hemma! När jag skulle betala parkeringsavgiften stötte jag på med den gamla legendaren och Rydaholmsspelaren Patrik "Hammarn" Johansson som hade blivit kallad på rutinundersökning hos tandläkaren. Efter att han var klar där gled han upp till Ivan för att dricka ett par koppar kaffe och snacka lite skit, uppskattades "Hammarn"! Det som pågick hemma hos herr Vasilj var nämligen lite planering inför den stundande inkilningen med tillhörande lekar för nykomlingarna hemma hos Joel på lördag kväll! På den festen kommer vi förmodligen kunna presentera en annan Rydaholmslegendar som hemlig gäst men det får jag återkomma med efter helgen men en ledtråd skulle kunna vara att han rakar bröstet och noppar ögonbrynen! Efter träningen idag meddelade vi nykomlingarna om deras olika uppdrag som de ska förbereda till lördag och vissa blev mer nervösa än andra! Karlsson jr. blev mer än lovligt orolig för sitt uppdrag och han kan nog se fram emot några nätter med dålig sömn och lätt illamående skulle jag tippa på.

Innan inkilningen och lagfesten på lördag kväll så har vi match mot Myresjö klockan 13 i Värnamo. Det börjar bli en vana nu att möta Myresjö på försäsongen och vi är beredda på en riktigt tuff match! Självförtroendet är på topp efter segern och det fina spelet mot Ljungby i fredags och glädjande nog verkar det som att samtliga spelare är tillgängliga till matchen på lördag!

#12


RSS 2.0