Tre poäng är alltid tre poäng!

Det blev en konstig match mot Ryssby i måndags kväll men 3 nya poäng säkrades och det var det absolut viktigaste! Vi började matchen riktigt bra och tryckte ner ryssby i planen mer och mer för varje anfall vi hade. Vi attackerade både på kanterna och i mitten och vi försökte hela tiden hålla fart i bollen vilket gjorde att motståndarna inte fick en lugn stund den första halvtimmen. Vi fick också utdelning när dryga kvarten spelats och det var Joel som fick fritt fram i mitten efter sammarbete med Nermin. Joel avancerade mot en backande backlinje och placerade in bollen i det bortre hörnet utan chans för målvakten! Efter detta radar vi upp chans på chans där den giftigaste är Ivans volleyskott i ribban. Samme Ivan får efter 30 minuter utgår efter att ha trampat snett i en landning och in kommer istället "Vedde". Sista delen av den första halvleken är inte lika bländande som den första men det är ändå kontrollerat. Det enda som oroar är en djupledslöpning av en ryssbyanfallare som resulterar i att han rivs ner i straffområdet av Jani. Straff eller inte är svårt att säga men hade jag varit Ryssbysupporter och stått vid sidan så hade jag nog ansett den som solklar!

Det känns bra inför den andra halvleken och vi får också utdelning precis i början då "Arre" gör ett fantastiskt mål efter en hörna! Bollen hamnar hos "Arre" som har ryggen vänd mot mål och hans enda alternativ är en klassisk cykelspark vilket han också väljer att testa. Bollen sitter otagbart i målvaktens högra hörn och i det ögonblicket var förmodligen också årets mål på Lunavallen gjort!

Efter det här målet händer dock någonting. Ryssby som så här långt framstått som ett högst mediokert lag börjar skapa chanser ständigt och det känns väldigt stirrigt och nervöst plötsligt. Ryssby skapar framför allt sina chanser på långa bollar mot sin snabba anfallare eller på långa inkast högt upp i banan. Det är riktigt nära flera gånger och deras utdelning kommer också med 20 minuter kvar efter en tilltrasslad situation efter just ett inkast! Förståeligt nog blir det inte mindre nervöst hos oss efter detta samtidigt som Ryssby får ytterligare energi att trycka på för ett kvitteringsmål! Tack och lov så lyckas vi med tur, skicklighet och Markus i målet hålla undan för att ta med oss tre viktiga poäng hem och nu kan vi ladda om för en ännu tuffare match mot toppkonkurenten Moheda på lördag klockan 13 på Kungshall!

Vi är åtminstone tre stycken som går på semester från och med nu, det är jag själv, bloggen samt Olsson som jag sprang på ute i Ryssby i måndags. Det var tydligt att han legat och pressat på bra i ett solarie senaste tiden men det var något han förnekade när jag frågade honom om det uppenbara. Oturligt nog för Olsson så avslöjas han snabbt av ett par närvarande Rydaholmsbor som mycket väl vet att han solat solarie under de senaste veckorna. Olsson kryper då till korset och erkänner att han varit "tvungen" då Grekland hägrar runt hörnet inom det närmaste! Trevlig resa Olsson!

Om inget oförutsett händer så är väl bloggen tillbaka någon gång i augusti så jag får önska alla blåvita en skön sommar och många trepoängare de sista omgångarna nu!

#12

Säg din åsikt!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0