Tillbaka på banan igen!

Det blev en riktigt skön lördag för alla oss Rydaholmare efter att laget stått för en riktigt stabil insats mot serieledaren Lyckeby! Det blev till slut 4-2 i vår favör och segern kändes väl aldrig riktigt hotad.

Alla var överens om att vi inte skulle få någonting gratis i den här matchen utan att alla verkligen skulle vara tvungna att springa för varandra mer än vad vi gjort tidigare. Extra skönt är det då att vi gör precis det vi ska och samtidigt så belönas vi för allt slit till slut! Matchen börjar i ett ganska högt tempo och båda lagen bjuder upp till fin fotboll. Lyckeby spelade betydligt mer boll på backen än de gjort tidigare år och de hade ett par duktiga offensiva spelare som var på väg att rinna igenom i början av matchen. Vi står ändå upp väldigt bra och kämpar och sliter på ett imponerande sätt och efter första kvarten så växer vi in i matchen mer och mer utan att skapa några direkta farligheter. Matchen står ändå och väger och det känns som det första målet kommer att bli väldigt, väldigt viktigt. I den sista minuten av första halvleken kommer också det första målet i matchen och det första målet i Rydaholmströjan för Nermin! Ett inlägg från Jani som från min position ser ut att rinna ut i sanden men Nermin fläker sig på den bortre stolpen och stöter in bollen några decimeter över mållinjen! Det här målet skulle också visa sig knäcka Lyckeby.

Den andra halvleken rivstartar vi med tre mål mellan matchminut 46-58 och avgör i princip matchen där! 2-0 målet tillkommer efter en bra frispark från Jani där Spahic stöter bollen i stolpen och den förmodligen målfarligaste mittbacken i Sverige, Pierre, håller sig framme och trycker upp bollen i nättaket! trean är det återigen Jani som ligger bakom med en riktigt bra slagen hörna så hittar han Ivan Vasilj på den första stolpen som snyggt skarvar in bollen bakom Lyckebys målvakt! Sedan punkterar Markus matchen med sitt 4-0 mål efter en tilltrasslad situation i straffområdet, efter ett skott från Jani, där han visar vilja genom att slå in bollen efter kalabalik i sekvenserna innan!

Sedan kontrollerar vi matchen på ett bra sätt under en längre period men tillåter ändå Lyckeby reducera efter en timmes spel och sedan ytterligare en gång med tre minuter kvar av matchen. Ändå känns det ganska lugnt och vi kan spela av de återstående minuterna av matchen och bärga en lika skön som nödvändig trepoängare!

Jag tycker att det är vår bästa match för året och det bästa är att vi gör precis det som vi pratat om innan och att det igår kändes som att alla drog åt samma håll! När vi lyckas med det så är det inte många lag som klarar av att besegra oss men det räcker att gå ner några procent i koncentrationen så kan vi lika gärna få stryk av vilket lag som helst! Svårt att ta ut någon särskild spelare från matchen idag då alla gjorde bra insatser. Tycker ändå att backlinjen ska ha mycket beröm för stabilt spel och dessutom ett mål av Pierre och tre (!) assist av Jani i matchen! Det centrala mittfältet vann sin kamp mot Lyckebys innermittfältare vilket lade grunden till segern och det är imponerande att se hur bra Joel var trots att han varit borta ett bra tag! Riktigt kul för Nermin att få göra sitt första mål också, men säkerligen inte det sista i den blå tröjan! Får väl skriva under på det som Lyckeby skrev om "Arre" på sin hemsida också. Eller åtminstone det påståendet om att han inte direkt är världens snabbaste!

Nermin gjorde sitt första mål och såg så här glad ut efter det!

Chrilles "Hedda" är förmodligen inte lika glad då "Chrille" ådragit sig munskada och har hångelförbud ett par tre veckor framöver!

#12

Säg din åsikt!
Postat av: fans.

Klockren analys av matchen i lördags. Var mycket trevligt att titta på. Hoppas att det kan fortsätta i samma stil framöver. Bra jobbat över hela linjen ......