Säsongen 2011 slutade med en hedrande 4:e plats!

Ja nu är säsongen faktiskt över trots att den knappt hann att börja för mig själv och säsongen har kantats av en hel del motgångar även för laget! Trots detta så lyckas vi alltså knipa en 4:e plats i serien som vinns av årets suveräner Oskarshamns AIK. Att det är de som vinner kan ingen säga någonting om då de endast förlorat 2 matcher och dessutom spelat en väldigt fin fotboll med många producerade mål framåt! Det känns givetvis skönt att det är ett lag som vill spela fotboll som vinner serien och det är bara att skicka iväg ett stort grattis ner till Oskarshamn och önska dem lycka till i division 2 nästa säsong!

Det blev Lyckeby som lyckades ta kvalplatsen bakom Oskarshamn efter att enkelt vunnit hemma mot Ryssby samtidigt som Moheda förlorade sin match borta mot nämnda seriesegraren. Känns som att det kvittar om det blir Lyckeby eller Moheda som kvalar uppåt då jag inte tycker att något av de lagen har i division 2 att göra för tillfället. Däremot hade förmodligen övriga division 3 lag jublat om Lyckeby gått upp då de i så fall slipper åka till Lyckeby och sparka boll på deras grus/gräsplan nästa år.

Vad gäller vår egen säsong så har den varit väldigt tuff då vi redan innan säsongen var väldigt sårbara för skador och sedan drabbades av en hel del. 3 korsbandsskador under en och samma säsong måste vara något slags rekord på en 18 manna trupp. Trots det så har vi i varje match ställt en bra startelva på benen men det som har saknats i många matcher är att ha 3-4 spelare på bänken som kan förändra en matchbild under sista tredjedelen av matcherna. Det är ofta den bredden på en trupp som avgör vilka som hamnar på de översta platserna. Vi räckte helt enkelt inte riktigt till i längden utan vi var alldeles för ojämna i våra prestationer och blandade toppmatcher med riktiga bottennapp (Läs Sillhövda hemma).

Även om man kan tycka att vi borde ha varit med och fajtats om den där 2:a platsen så ska vi vara väldigt nöjda och stolta över den 4:e plats som vi säkrade i och med segern över Saxemara i lördags! Vi gjorde en riktigt bra match med tanke på de förutsättningar som rådde då vi inte hade någonting mer än en tabellplacering att kämpa för. Saxemara hade desto mer att spela för då deras division 3 existens stod på spel men de visade inga direkta desperata takter för det. Samtidigt som vi vann med 3-1 på Kungshall så vann Växjö BK med 4-1 borta mot Alstermo vilket gjorde att BK kan se fram emot ett kvalspel mot 3 division 4 lag med start denna helg tror jag! Att vi hjälpte BK till ett kval var väl ingenting som gjorde att segersången i omklädningsrummet nådde några högre decibel men nu har de åtminstone ingenting att påpeka vad gäller vår insats! Om de hade gjort samma sak för oss låter jag vara osagt.

Däremot kan jag ju referera till deras blogg efter vår förlust i slutminuten mot Oskarshamn 2009 där de tyckte att "skadeglädje är den enda sanna glädje" eller något liknande. Med tanke på att deras blogg är så pass mycket sämre än vår så tänker jag inte sjunka så lågt. MEN jag är långt ifrån säker på att de kommer att reda ut det stundande kvalet, trots att Växjös bästa anfallare är tillbaka i truppen. Om de återfinns i division 4 elit nästa säsong så kommer det knappast generera i några sömnlösa nätter för mig eller någon annan Rydaholmare! Skickar dock iväg ett lycka till även till Torparängen då det är roligare att spöa dem än lag som Asarum och Hvetlanda!

Vill även tacka alla fantastiska personer som hjälpt till runt laget och i föreningen! Kan inte nämna alla men Chrille ska ha ett stort tack då han ställer upp i alla väder och är en otrolig hjälp för oss i laget! Även styrelsen, planskötare och övriga funktionärer som gör ett jättejobb i det tysta ska ha ett stort tack och veta att erat engagemang för Rydaholm uppskattas av väldigt många! All publik som stöttat oss både i hemma och bortamatcherna är ovärderliga och vi hoppas att ni återkommer även nästa säsong då vi kommer ta nya tag!

Återkommer längre fram med något inlägg om truppen, tränarbyte o.s.v!

#12

Säg din åsikt!
Postat av: Fans.

Tack för denna säsongen , och en lika suverän blogg av säsongens prestation . Ha det gott killar :-)

2011-10-05 @ 20:38:20
Postat av: #12

Tack för det!

2011-10-05 @ 22:01:47
Postat av: m

Knappt vunnit någon gång mot BK väl?

2011-10-06 @ 23:57:31
Postat av: texas

Rydaholm-bk 3-0 säsongen 2011

2011-10-10 @ 20:17:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0