Division 3 även nästa år för Rydaholm!

I lördags åkte vi till redan avsågade Alstermo för att försöka ta tre poäng men kanske framför allt för att ta revansh för den bleka insatsen mot Sillhövda senast! Vi började matchen ganska bra och skapade flera chanser som var väldigt nära att resultera i ett ledningsmål men Alstermos målvakt spelade bra och höll tätt till en början! Utdelningen skulle dock komma efter halvtimmen spelad. Björn vände på spelet med en cross till vedran som plockade ner och skickade in bollen som Ivan Vasilj förpassade in i nätmaskorna med pannan! Ett riktigt snyggt anfall där det är några fina individuella prestationer av våra offensiva spelare. 1-0 står sig halvleken ut.

Andra halvlek hinner knappt komma igång innan Björn drar på sig ett rött kort i kategorin onödiga utvisningar. En bortsparkad boll och några mindre väl valda ord så är Rydaholm en man kort vilket ger Alstermo den nödvändiga energi som laget behövde. En kvart in i den andra halvleken kommer också kvitteringen för Alstermo och föga förvånande så är det deras i särklass bäste spelare som sprintar igenom på en långboll och rundar Markus i målet. Pierre räddar det första skottet men kan sedan inte göra mycket när bollen går tillbaka till motståndaren som skickar in bollen stolpe in! Vi försöker så gott vi kan de sista 20 minuterna men får inte riktigt tag i bollen och är för trötta för att skapa några hetare chanser framåt. Vi borde ha avgjort denna match innan vi fick vår utvisning och även innan vi åkte på kvitteringen men skärpan och flytet i avsluten saknas och den här gången räckte det inte till mer än en poäng! Tycker helt klart att det är ett fall framåt från den senaste matchen då vi visar att vi klarar av att ge allt trots att inte spelet funkar till 100% och vi fixade trots allt den poäng som vi behövde för att få spela i division 3 även nästa år!

Samtidigt förlorade vår kommande motståndare mot Sillhövda borta och de kommer verkligen spela med kniven mot strupen mot oss på Torparängen. Vi däremot kan spela utan press och att få möta BK i det här läget är helt perfekt då vi trots vårat eget tabelläge får rejält med tändvätska då vi vet hur mycket matchen gäller för dem! Sedan har vi deras motståndare i kampen om kvalplatsen i den sista omgången så trots att vi ligger i ingemansland i tabellen så avgörs mycket av bottenkampen av Rydaholm! Vi kommer givetvis göra allt vi kan för att vinna våra båda avslutande matcher och avsluta den här säsongen snyggt!

B-laget vann för övrigt seriefinalen mot Smålandsstenar på Kungshall igår med 3-0 efter en helt okej insats! Bloggaren stod väl förmodligen för årets miss då han lyckades skjuta över öppet mål från cirka 5 meter men här skyller jag givetvis på mitt skadade knä och att bollen dessutom studsade.